28 / 03 / 2024

Antalya Konyaaltı Beach Park yeniden açılıyor!

Antalya Konyaaltı Beach Park yeniden açılıyor!

Antalya'da tahliyesinin ardından 700 dönümlük harabeye dönüşen Konyaaltı Beach Park, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla yeniden Antalyalılara açılacak.



Antalya'da tahliyesinin ardından 700 dönümlük harabeye dönüşen Konyaaltı Beach Park, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla yeniden Antalyalılara açılacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, bölgenin gerekli yıkımların yapılıp halkın kullanımına açılması için Büyükşehir'in işbirliğini istedi, belediye vakit kaybetmeden kolları sıvadı. 


Antalya'da bir dönem güneşin yakıcı sıcaklığında birbirinden renkli plaj partilerinin, gece saatlerinde eğlencenin tavan yaptığı Konyaaltı Beach Park yeniden Antalyalılara açılıyor. 


Antalya'da 'Konyaaltı Beach Park' efsanesi, 1996 yılında dönemin Büyükşehir Belediye encümeni tarafından 'Konyaaltı sahil şeridi kentsel tasarım projesi' adıyla yaptığı ihaleyle başladı. Bölge bir yandan günün her saati birbirinden farklı eğlencelerinin adresi olurken bir yandan da ucu Maliye Bakanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kadar uzanan kaçak yapıları, işletme yanlışlıkları, kazandığı ve kaybettiği mavi bayraklarıyla gündemde kaldı. 


Son yıllarda ilginin giderek kaybolduğu, gece saatlerinde sessizliğe bürünen Konyaaltı Beach Park'ta imzalanan sözleşmeler, tahsisler 28 Ekim 2014'te doldu. 


Yapılan yazışmaların ardından işletmecilerin bölüm bölüm terk ettiği Beach Park, polis nezaretinde Muratpaşa Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından Ocak ayının ilk haftasında tamamen boşaltıldı. Tahliyeyle birlikte geriye harabe kaldı. 


Büyükşehir Belediyesi alanını yeniden tahsisini alabilmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti, fakat Genel Müdürlük tahsis için önce Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan 'Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Projesi'ni değerlendirmek üzere kendilerine gönderilmesini istedi. Sürecin yazışmalarla uzaması üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 12 Mart tarihli yazısıyla alanın Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden tahsis sürecinin zaman alacağını belirterek, yaz aylarında bölgenin kent sakinleri ve Antalya'ya gelen turistlerce kullanılmasını sağlanması için gerekli düzenlenmelerin yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne işbirliği talebinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi işbirliği talebine olumlu yanıt verdi ve araç giriş çıkışı bariyerlerle engellenen Beach Park'ta çalışmalar başladı. 13 plaj ünitesi ve 20'nin üzerinde kapalı mekan işletmenin yer aldığı Konyaaltı Beach Park'ta yıkılacak binalar işaretlendi. 

Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı sahili ve Sarısu başta olmak üzere plajları işleten belediye şirketi ANET üzerinden sahilin Beach Park bölümünü yaz ayları için kullanıma açmaya hazırlanıyor. ANET Genel Müdürü Gökalp Dinçmen, bu hafta içi alanın 6 aylık işletme hakkına ilişkin Büyükşehir Belediyesi'yle sözleşme imzalayacaklarını belirterek, "Konyaaltı sahilinin Beach Park bölümünde 3 yapı hariç her şey yıkılacak" dedi. Kalacak yapıların gözlemeci, büfe ve kafe olarak işletileceğini belirten Dinçmen, "Beach Park bu yıl günün her saatini yaşayan bir mekan olarak var olacak. 

Yaz aylarında en az 10 konser planlıyoruz" dedi. Dinçmen, alanda hazırlıkları 23 Nisan günün bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti,



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön