29 / 03 / 2024

Antalya Konyaaltı'ndaki aykırı işletmelere müdahale edildi!

Antalya Konyaaltı'ndaki aykırı işletmelere müdahale edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’nde kendi alanı dışına taşan işletmelerin halkın plajı kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarına müdahalede bulundu. Vatandaşların sahilden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için, localar ve ihlaller işletme sınırları içine alındı. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 Temmuz Cuma günü, vatandaşlardan gelen yoğun şikayet ve talepler üzerine Konyaaltı Sahili'nde kriterlere aykırı olarak halkın kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarda bulunan işletmeleri denetlemiş ve aykırılıkları kaldırmaları için 3 gün süre tanımıştı.

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’nde kendi alanı dışına taşan işletmelerin halkın plajı kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarına müdahalede bulundu. Vatandaşların sahilden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için, localar ve ihlaller işletme sınırları içine alındı. 

İHLALLERE MÜDAHALE

Sürenin dolmasından sonra belediye ekipleri sahilde bir denetim daha yaptı. İhtara rağmen aykırılıkları kaldırmayan işletmelerin ihlallerine müdahale edildi.

Vatandaşların Konyaaltı Sahili'nden en iyi şekilde yararlanabilmesi amacıyla işletmelerin sahildeki locaları, sınır elemanları ve kamu yollarındaki materyaller kaldırıldı. Localar ve materyaller işletme sınırları içine çekildi.

VATANDAŞIN HAKKI KORUNDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kıyı Yapıları Şube Müdürü Dr. Nilgün Şeber Kahraman, Kıyı Kanunu, 2018 yılında hazırlanan Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul Esasları Yönetmeliği ve Mavi Bayrak kriterleri gereğince sahili vatandaşların en iyi şekilde kullanmasını sağlamak üzere işgal ve ihlal durumlarına müdahale ettiklerine dikkat çekti. 

Halktan ihlaller sebebiyle rahatça denize giremediklerine, yürüyemediklerine ilişkin yoğun şikayet geldiğine vurgu yapan Kahraman, vatandaşın hakkını korumakla yükümlü olduklarını belirtti. Kahraman, denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini de söyledi. 

Antalya'da 654 kaçak yapı yıkıldı!


Geri Dön