26 / 04 / 2024

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Antalya Lara da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kurvaziyer liman ve AVM projesinin bölgeye olumsuz etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

 

Budak önergesinde "Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Birlik Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesinin bölgenin doğal yapısına büyük zarar vereceğini açıklamıştır." dedi. 

 

Projenin deniz ekosistemini bozacağı ve 4 kilometrekik sahil bandının ve doğal sit alanı olan Lara Kent Parkı'nın bir kısmının da elden çıkmasına neden olacağı uyarısında bulunan Kurulun, projenin iptal edilmesi çağrısında bulunduğunu da dile getiren Budak bu doğrulduta 4 soru sordu.

 

Budak'ın soruları

 

1- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Plajı'na yapılacak olan Antalya Yat ve Kruvaziyer Limanı Projesi'nin çevreye etkilerine ilişkin uzman kuruluşlarca yapılmış bir çalışma var mıdır? Projenin bölgeye yapacağı olumsuz etkiler nelerdir?

 

2- Alanla ilgili proje öncesi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır? Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Proje kapsamında neler bulunmaktadır? Proje kapsamında denizaltı tüp geçidi ya da denizaltı akvaryumu bulunmakta mıdır?

 

3- Söz konusu projenin maliyeti ne olarak öngörülmektedir? Proje nasıl gerçekleştirilecek ve finansmanı nasıl sağlanacaktır?

 

4- Uzmanların, Lara sahillerinin doğal yapısı itibariyle yat limanı ve kruvaziyer liman yapımına uygun olmadığı görüşü incelenmiş midir? Antalya'nın doğal yapısı, turizmi ve ekonomisi için taşıdığı riskler göz önünde bulundurularak ve meslek odalarının da itirazları dikkate alınarak, proje iptal edilecek midir?


 


Geri Dön