26 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'da 986 mahalleli tapu sahibi oldu!

Antalya Muratpaşa'da 986 mahalleli tapu sahibi oldu!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ermenek Mahallesi'nde uzun zamandır süren tapu sorununun çözüldüğünü, 986 mahallelinin tapu sahibi olduğunu açıkladı.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ermenek Mahallesi Tapu ve Dayanışma Derneği Başkan Ömer İpek ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Akdeniz Manşet Gazetesi'nde yer alan habere göre İpek, Başkan Uysal'ın yeniden Muratpaşa Belediye Başkan adaylığı dolayısıyla kutlarken uzun yıllardır tapu sorununun yaşandığı mahallerde önemli adımlar atıldığını söyledi. 

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Başkan Uysal, Ermenek Mahallesi'nde belediye mülkiyetindeki arsaların ihalesiz bir şekilde satışının ancak kanun değişikliğiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi. Bunu sağlamak için henüz yeni belediye başkanıyla tüm siyasi partilerin Antalya milletvekillerinin davetli olduğu toplantılar düzenlediklerini ve yine milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye kanun teklifi sunduklarını söyleyen Başkan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef kanun değişikliği gerçekleşmedi. Hal böyle olunca açık ihale yönteminde birlikte karar kıldık. Konuyu her aşamada sizlerle paylaştık. Kanun gereği, arsaların bedelleri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Emlakçılar Odası tarafından belirlendi. Yapılan açık ihaleler sonucu 986 komşumuz tapu sahibi oldu. Mülkiyet ve planlar, önceki dönemlerde kesinleştiği için park ve yolda kalan alanlarla ilgili bir işlem yapamadık. Ancak bu komşularımızın huzuru bizim güvencemiz altındadır." Artık Ermenek'te ailelerin çocuklarına güvenle bırakabilecekleri tapularının sahibi olduklarını belirten Başkan Uysal, “Tüm mahallelilerimize hayırlı olsun."


Geri Dön