24 / 04 / 2024

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Antalya Real AVM riskli yapı olarak tescillendi!

Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding'e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi.



Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı 2006 yılında yapılan ve Rönesans Holding’e satılan Real AVM, riskli yapı olarak tapuya tescil edildi. AVM’nin yıkılıp yerine 5 katı AVM olmak üzere 15 katlı rezidans yapılacağı da iddia edildi. 36 bin m2 yüzölçümlü 12710 ada 8 parselde yapılan ve 2006 yılında hizmet vermeye başlayan Real AVM yıkıldıktan sonra yerine ise iddia edildiği gibi 15 kat değil toplam 5 katlı AVM yapılacağı açıklandı. Yıkımın 8 Ekim’de başlaması planlanırken yıkım henüz başlamadı.


Büyükşehir belediyesi eski Başkanı CHP’li Bekir Kumbul döneminde ihalesi yapılan ve 2004 yılında AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk döneminde de Haşim İşçan Kültür Merkezi karşılığı yapılan Muratpaşa İlçe sınırlarındaki Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki Real AVM 26 Eylül tarihi itibari ile kapılarını kapattı.


8 Ekim’de yıkıma başlaması planlanan Real AVM’nin boşaltım işlemleri halen sürerken 36 bin m2 yüzölçümlü 12710 ada 8 parselde yapılan ve 2006 yılında hizmet vermeye başlayan Real AVM yıkıldıktan sonra yerine 5 katı AVM olmak üzere 15 katlı rezidans yapılması planlandığı ileri sürülmüştü.


Metro Grup’a bağlı olarak hizmet veren Real AVM 2014 yılında Beğendik Grup’a satılmış ve ardından da kayyum atanmıştı. 6 Haziran 2016 tarihinde Rönesans Holding’e bağlı Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş’ye satışı yapılan Real AVM’nin yıkılıp yerine yapılabilmesi için 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli bina tespiti yaptırıldı. Riskli bina kapsamına alınan Real AVM için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de 10 Ağustos 2016 tarihinde Antalya Tapu Müdürlüğü’ne bildirdi.


Real AVM’nin yerine 15 katlı yapı yapılabilmesi için önümüzdeki günlerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği için Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi’ne müracaat etmesi beklendiği şeklinde de iddialar ortaya atılmıştı.


Antalya’nın bazı internet sitelerinde ve gazetelerde yer alan haberlerde de 5 katı AVM olmak üzere 10 katının da iş merkezi şeklinde toplam 15 katlı olacağı şeklinde haberler yer almıştı. Vatandaşlar arasında da bu bilgi yayılmaya başlayınca bilgi kirliliğinin önüne geçmek isteyen yetkililer verdikleri bir beyanda 15 kat değil 2 kat yeraltına 3 kat yer üstüne olmak üzere toplam 5 katlı bir AVM yapılacağını ifade ettiler.


Rönesans Holding’in yeni AVM inşaatının projesinin yılsonu bitirmeyi hedeflediği ifade edilirken yine vatandaşlar arasında dolaşan Haşim İşcan Kültür Merkezi de alınarak AVM’ye dahil edileceği şeklindeki söylemlerin de gerçeği yansıtmadığı dile getirildi.


 

Antalya Beyaz 


Geri Dön