26 / 04 / 2024

Antalya Şarampol Caddesi'nde dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Antalya Şarampol Caddesi'nde dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Antalya Son Haber Gazetesi köse yazarı Yusuf Katrağ bugünkü yazında Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'ni kaleme aldı. İşte o yazı...



Antalya Son Haber Gazetesi köse yazarı Yusuf Katrağ bugünkü yazında Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'ni kaleme aldı. İşte o yazı 


Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın en eski caddesi olan Şarampole el attı ve çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 


"Efsane Geri Dönüyor" sloganıyla başlatılan Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi gerçekten takdire şayan bir proje. 


Zaten caddenin etrafındaki 9 mahalledeki vatandaşlar ve esnaflar 2015 yılı Ekim ayında yapılan referanduma yüzde 90.19 oranında 'Evet' diyerek projeye onay verdi. 


Bu sonuç bile, projenin ne kadar doğru olduğunu ve istendiğini göstermesi bakımından tek aşma yeterli. 

Ancak, şimdilerde proje çalışmaları kapsamında bir sorun ortaya çıktı. 


Eski Şarampol Karakolunun arkasında bulunan ve yıllardır beton yığınları arasında kalarak yeşile özlem duyan Üçgen Mahallesi sakinlerinin bu özlemini gideren Giritli Parkının yerine atlı otoparkın yapılması. Aslında, referandumdan önceki 2015 yılı Eylül ayındaki Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin park ile ilgili kararı, altına 3 katlı otopark yapmak ve park alanında tekrar düzenleme yaparak park olarak kalmasını sağlamak yönünde. 


Ancak, referandumdan sonraki Kasım ayı meclisinde imar planı değişikliğiyle katlı otopark 

kararı almıyor ve park alanının korunmayacağım anlayan mahalleliler ve Giritliler ayağa kalkıyor. 

Bence, mahallelilerin ve Giritlilerin başlattıkları bu mücadele desteklenmesi gerekiyor. 

Çünkü, eski adı Üçgen olan ve daha sonra Giritli Parkı olarak adı değiştirilen parkın yaklaşık 70 yıllık olduğu tahmin ediliyor. 


Beton yığınları arasında kalmış, yıllanmış ağaçlar bulunan bu nefes alma alanının korunmasından veya korunmasının istenmesinden daha doğal bir şey olamaz. 


Otopark sorunu da Antalya'nın en başta gelen sorunlarından. Elbette bu sorunu da çözmek için çalışmalar yapılması, fikirler üretilmesi gerekiyor. Ama bunun çözümü, şehir merkezinde her geçen gün ihtiyacın arttığı yeşil alanları yok etmek olmamalı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Şarampol Caddesi ile ilgili projesini yerinde buluyor ve destekliyorum. 


Ancak, Park mı? Otopark mı? tercihleri arasında oyumu parktan yana kullanıyorum. Yeşil alanla ilgili duyarlılığından şüphe duymadığım Türel'in, bu konuda tekrar düşüneceğinden eminim. 

İnşallah yanılmam. 


Antalya Son Haber 


Geri Dön