16 / 04 / 2024

Antalya Toptancı Hali'ndeki dükkanlar esnafa satılacak!

Antalya Toptancı Hali'ndeki dükkanlar esnafa satılacak!

Toptancı Hali'nde düzenlenen Tarım Sergisi törenine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel önemli açıklamalarda bulundu. Türel, Toptancı Hali'ndeki dükkanların esnafa 1 milyon liradan satılabileceğini söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Toptancı Hali'nde düzenlenen Tarım Sergisi törenine katıldı. Antalya Toptancı Hali'nin daha modern bir hale getirilmesi için fikirleri olduğunu söyleyen Türel, Toptancı Hali'ndeki dükkanların yarısının istek olması halinde esnafa 1 milyon liradan satılacağını açıklandı. Türel, "Yeni toptancı hali için yeri de bulduk ve bürokratik işlemlerini de tamamladık. Kararı Toptancı Hal esnafına bıraktık. Yukarıkocayatak'ta oluşturulacak yeni hal alanına taşınmak istemeyenlere mevcut toptancı halin tamamını satmayı düşünüyoruz. Yani buranın tamamını bir özel hal haline dönüştürüp, bir dernek aracılığıyla şirketleşecek esnafa bırakalım dedik. Şirket oluşumunda birleşme sağlanamadı" dedi. 


Antalya Toptancı Hali'nde bir komisyoncu dükkanın 600-700 bin liraya mülkiyet olmadan hava parası ile devredildiğini hatırlatan Türel, "'600- 700 bin liraya hava parası ile devredilen bir komisyoncu dükkanı var ise mülkiyet satışını da makul bir oranda tutalım. Mülkiyet satışını da 1 milyon lira civarında tutalım. 4 taksitle satalım dedik. Satış işlemleri önümüzdeki aylar içinde başlayacak" diye konuştu. 


Alanya'da 100 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini söyleyen Menderes Türel,  4 toptancı halini birleştirerek yeni bir hal kompleksi yapılması için başlattıkları inşaatın hızla sürdüğünü belirtti. Finike Toptancı Hali inşaatının yüzde 70'ler seviyesine ulaştığını ve 40 milyon liraya mal olacak bu yatırımın eylül ayında tamamlanacağını vurgulayan Türel, Gazipaşa Toptancı Hali'nin alt ve üst yapısına çok ciddi bir bütçe ayırdıklarını, Korkuteli Toptancı Hali'ni de hızlı bir şekilde hizmete aldıklarını vurguladı.



Dünya


Geri Dön