28 / 03 / 2024

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kiralanan narenciye bahçesi meclis gündeminde!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kiralanan narenciye bahçesi meclis gündeminde!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen narenciye bahçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen narenciye bahçesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından Yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Zeybek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Antalya'da 60 bin metrekarelik Narenciye Bahçesi, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aylık 45 Bin TL'ye kira verilmiştir. Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren narenciye üretimi için kullanılan alan, günümüzde şehrin içinde kalan nadir yeşil alanlar arasında kalmıştır. Bu alanın kiraya verilmesi sonucu tesis kurulacağı, içindeki bazı ağaçların kesildiği iddiaları Antalya kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmektedir.''

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları:
1. Narenciye Bahçesindeki ağaçların kesildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise kaç ağaç, kim tarafından kesilmiştir? 

2. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen Narenciye Bahçesini kiralayan tarafından çay bahçesi ve halı saha olarak işletileceği iddiaları doğru mudur? 

3. Tarımsal üretim için yıllardır kullanılan ve kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan olan Narenciye Bahçesi'nin kiraya verilmesi ve günübirlik tesis olarak kullanılması yönünde Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya'daki sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve vatandaşların görüşlerini almış mıdır? 

4. Narenciye Bahçesine yapılacak yapıların çevreye vereceği zararların etkilerine yönelik, meslek odaları ve üniversitelerden alınmış görüş var mıdır? Varsa bu görüşler 
nelerdir? 

5. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen Narenciye Bahçesinin kiralanması yerine Vakıflar Genel Müdürlüğü, kente ve alanın tarihi geçmişine uygun olarak bir yeşil alan uygulamasına neden gidilmemiştir? 

6. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya'da kiraya verilen kaç arazi ve taşınmaz vardır? Bunların kira gelirleri nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön