18 / 04 / 2024

Antalya'da 14 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya'da 14 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Döşemealtı ilçesinde yer alan 2 arsayı 14 milyon 53 bin 670 TL'ye satıyor...



Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Döşemealtı ilçesinde yer alan 2 arsa satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 14 milyon 53 bin 670 TL olarak belirlendi. 

Antalya da 14 milyon TL ye satılık 2 arsa!

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğünden:

Antalya da 14 milyon TL ye satılık 2 arsa!

1 - Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazların (Listede 2. sırada bulunan taşınmaz hariç.) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü satış ihalesi, (Listede 2. sırada bulunan taşınmazın ise 2886 sayılı Kanunun 36. maddesi uyarınca kapalı teklif usulü ile satış ihalesi belirtilen tahmini bedeli üzerinden karşısında yazılı tarih ve saatte, Antalya Defterdarlığı Hizmet Binasında bulunan Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürü odasında toplanacak ihale komisyonu huzurunda yapılacaktır.

2- İhaleye iştirak etmek isteyenler;
a) Geçici Teminatı (Alındı Belgesi, 2886 sayılı Kanuna göre hazırlanan banka limiti ve kullandırılan limitleri de gösteren mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri),
b) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları ve tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri
c) Gerçek kişilerin T.C Kimlik numaralı nüfus cüzdanı suretini (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.) tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını, 
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan 2021 yılı içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi; Kamu Tüzel Kişilerinin ise yukarıdaki (a) ve (b) bendinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen yetkili olduğunu belirtir belgeyi ve nüfus cüzdanı fotokopilerini, (Aslı İhale sırasında ibraz edilecektir.)
e) Müşterek isteklilerde taliplilerin, hisse miktarlarını da belirtir noter tasdikli sözleşme veya Ortak Girişim Beyannamesinin aslının (Beyannamenin haricen düzenlenmesi halinde noter tasdiki zorunludur), ihale saatinden önce Komisyon Başkanlığına vermeleri zorunludur.
f) Gerçek kişiler adına vekâleten ihaleye katılacakların vekâletlerinin aslı veya noter tasdikli örneğini vermeleri gerekmektedir.
g) İsteklilerin, geçici teminatı NAKİT olarak ödemek istemesi halinde, ihale saatinden önce Antalya Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine ödenen teminata ait ALINDI BELGESİNİ, BANKA yoluyla ödemek istemesi halinde önceden Banka yoluyla ödenen teminata ait Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünden ihale saatinden önce temin edilecek MUHASEBE İŞLEM FİŞİNİ, teminat mektubu yoluyla ödemek istemesi halinde ise TEMİNAT MEKTUBU VE BANKA TEYİT YAZISININ aslının, ihale saatinden önce İhale Komisyonuna sunmak zorundadır.

3- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin iadeli taahhütlü olarak ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve İhale komisyonu sorumlu değildir

4- Taşınmazlarla ilgili ihalelere ait şartnameler mesai saatleri dahilinde Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Antalya Defterdarlığı Hizmet Binasında bulunan ) Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 1. Kat. Doğu Antalya Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir

5- Taşınmaz ihale bedeli, peşin ödenebileceği gibi talep edilmesi halinde sözleşme yapılarak 1/4'ü (dörtte biri) peşin, geri kalanı kanuni faiz uygulanmak suretiyle 2 yılda 8 eşit taksitle ödenebilir. Alacağın kalan kısmına kanuni faiz uygulanır. Taksitli ödeme halinde borcun tamamı ödenmeden tapuda ferağı verilmeyecektir. Müşteriden satış bedeli haricinde KDV, Vergi, Resim ve Harç alınmayacaktır. Taşınmaz satış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaftır. Ancak ihale sonucu oluşacak bedel üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Döner Sermaye Hesabına 5.000.000.TL ye kadarlık kısmı için %1, 5.000.000-10.000.000 TL arasında kalan kısım için %0,5, 10.000.000 TL den fazlası için %0,25 döner sermaye ücreti alınacaktır.

6- Komisyon gerekçesini açıklayarak ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 


Geri Dön