24 / 04 / 2024

Antalya'da 241 kaçak yıkılacak!

Antalya'da 241 kaçak yıkılacak!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen 188 bin 281 Yapı Kayıt Belgesi incelendi. İnceleme sonrasında 241’ine yıkım kararı çıktı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca uygulamaya konulan imar barışında sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1.5 milyar TL ödeme yaptı. Sabah'tan Furkan Yazıcı'nın haberine göre; Antalya'da, teknik personellerinden oluşan komisyon talepleri tek tek inceleme aldı. Değerlendirmeler sonunda gerçeğe aykırı beyanda bulunulan 241 kaçak yapı belirlendi.

OLMAYAN BİNA

Kepez, Muratpaşa, Alanya, Serik, Aksu, Kaş, Managat, Kumluca, Demre ve Gündoğmuş bölgelerinde toplam 241 vatandaşın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Yıkım kararı alınan 241 yapının çoğunluğunun Kepez'de olması dikkat çekti. Kepez'de 81 adet yapının yıkımı beklenirken kaçak yapıların Yenidoğan, Ahatlı ve Duacı mahallerinde yoğunlukta olduğu tespit edildi.

KAŞ'TA 34 KAÇAK VAR

Kaş'ta 34 kaçak yapı belirlenirken turistik mahalleler olan Bezirgan, İslamlar ve Kalkan'da kaçak yapı olması dikkat çekti. 

Murtapaşa'da 32 kaçak yapı tespit edildi ve bu yapıların da Güzeloba Mahallesi'ndeki Yamansaz olarak adlandırılan bölge, Güzelbağ ve Ermenek mahallelerinde yoğun olduğu ortaya çıktı. 

Alanya'daki 32 kaçak yapının ise çoğunluk olarak Değirmendere, Tepe ve Mahmutlar mahallelerinde olduğu belirlendi. 

Aksu'daki 31 kaçak yapının ise Kundu, Çamköy ve Kemerağzı mahallelerinde yoğunlaştığı tespit edildi.

Serik'te de 13 kaçağın Boğazken ve Abdurrahmanlar mahallelerinde, Manavgat ilçesindeki 10 kaçağın ise Yavrudoğan ve Çolaklı mahallerinde olduğu ifade edildi. 

Kumluca'da 5 kaçağın da turistik Adrasan'da bulunduğu belirtildi. Gündoğmuş'ta 2, Demre'de 1 kaçak tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belediyelere kaçak yapıların yıkılması için yazı gönderildi. 241 kaçak tek tek yıkılacak.

AYNI YAPIYA 19 BAŞVURU

ANTALYA Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin tespitleri sonrasında aynı yapı için birden çok başvuru yapılması gözlerden kaçmadı. Kepez'in Ahatlı Mahallesi'nde yer alan bir yapı için aynı kişinin 19 kez, Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan yapıya ise aynı kişi tarafından 12'şer kez başvuruda bulunulduğu tespit edildi. 
 


Geri Dön