26 / 04 / 2024

Antalya'da acele satış kararı!

Antalya'da acele satış kararı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde satış furyasına başladı. Belediye tarafından Doğu Garajı dahil farklı bölgelerde çok sayıda arsa ve iş yeri satışa sunuldu.



Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni döneme satış furyasıyla başladı. Seçim sonrasında borç edebiyatına başlayan CHP'li Başkan Muhittin Böcek, bölgede tespit edilen arsaları satıyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; henüz genel sekreter ataması olmayan ve çalışmalara tam anlamıyla başlanmayan Büyükşehir Belediyesi'nde satış için bu kadar acele edilmesi tartışmalara neden oldu.

HAZIRLIKSIZ İHALELER

Yapılan hazırlıksız ihalenin göstergesi ise Alanya ilçesinde satışa çıkan arazilerden birinin mezarlık çıkması oldu. Mahmutseydi Mahallesi'nde satışı gerçekleştirilen arsanın mezarlık olduğunun ortaya çıkmasıyla Büyükşehir Belediyesi satış işlemi iptal edildi.

ALANYA'DA 21 TARLA

Alanya'da 4, Elmalı'da 5, Kumluca'da 6 ve Aksu, Döşemealtı, Konyaaltı, Akseki, Korkuteli ve Serik'te 1'er olmak üzere 21 tarla satışa sunuldu. Bu tarlalardan 4 milyon lira gelir elde edilmesi planlanıyor. İhaleler 4 Temmuz günüğ gerçekleşecek.

AKSU İÇİN ŞAHİN TEPKİSİ

Büyükşehir Belediyesi Doğu Garajı'nda bulunan iş yerlerini satışa çıkardı. İlk etapta 9 bin 500 metrekarelik iş yeri için ihale ilanına çıkıldı. İş yerinin muhammen bedeli ise 8 milyon 900 bin lira. İhale 27 Haziran tarihinde düzenlenecek. Başkan Böcek'in yokluğunda CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu'nun yönettiği Büyükşehir Belediye Meclisi, yakın zamanda imar sıkıntısı Aksu ilçesindeki Çalkaya bölgesinde 11.5 dönümlük 6 ticari parsel için satışa karar verildi. AK Parti ve MHP'nin karşı çıktığı karar oy çokluğuyla kabul gördü. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, satışın bölgenin kalbi sayılabilecek alanı kapsadığını sözlerine ekledi. Şahin, "Satış için uygun bir zaman değil. Büyükşehir'in kaybı olur" açıklamasında bulundu.


Geri Dön