24 / 04 / 2024

Antalya'da Arap Köyü kurulacak!

Antalya'da Arap Köyü kurulacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arap Turizm Örgütü’nün Antalya’da kurmak istediği Arap Köyü için çalıştıklarını ve New York’a direkt seferlerin başlayacağını müjdeledi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Abdullah Sevimçok'un vefatının ardından başkanlık koltuğuna Adlıhan Dere'nin oturduğu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (AESOB) ziyaret etti. AESOB'un toplantı salonunda Antalyalı esnafla bir araya gelen Çavuşoğlu, Antalya için önemli müjdeler verdi.


YENİ BİR KAPI AÇILIR

Rusya ile yaşanan uçak krizinin turizm ve tarım sektörüne yansımalarını değerlendiren Çavuşoğlu, yaşanan krizin Antalya'yı yeni arayışlar içine itmesinin olumlu etkinlerine değindi. "Bir kapı kapanır, bir kapı açılır" diyen Çavuşoğlu, arayışların hem tarım ürünleri ihracatında hem de turizmde meyvesinin toplandığını anlattı. Turizm ve ihracatta sadece birkaç ülkeye bağlı kalmanın olumsuz etkilerinin görüldüğünü ve bunu tersine çevirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Çin ve Hindistan'dan Ortadoğu'ya kadar, Kafkasya'dan Orta Asya'daki Türki cumhuriyetlere kadar yeni destinasyonlar arıyoruz" dedi. Çavuşoğlu destinasyon çeşitlendirme çalışmalarındaki son gelişmeleri paylaştı. ABD'den başlayacak direkt seferle ilgili müjde veren Çavuşoğlu, "New York'tan Antalya'ya turist getiren direkt uçuşlar başlayacak. THY, charter olarak turist getirmek isteyen bir şirketle işbirliği yaptı. Bizim de yönlendirme ve teşvikimizle gerçekleşti. O turizm şirketi daha şimdiden 4 bin civarında satış yaptı. Düzenli uçuşlar da olacak. New York'tan Hawaii'ye 11 saat, Antalya 10.5 saat. Farkı yok" dedi.


ARAP KÖYÜ MÜJDESİ VERDİ

Çavuşoğlu'nun turizm alanında verdiği ikinci müjde ise Arap pazarıyla ilgili oldu. Arap Turizm Örgütü ile Konya'da anlaşma imzalandığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Daha fazla Arap turist gelmesi için adımlar atılıyor. Türkiye'de bir Arap Köyü kurulması için çalışmalar yapılıyor. Avan projesini gördük. İnşallah bunu Antalya'da kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca Arap Turizm Örgütü'nün İstanbul'da bir ofis de açacağını dile getiren Çavuşoğlu, özel bir havayolu şirketinin de Cidde'den Antalya'ya direkt uçuşlar başlatacağını sözlerine ekledi.



Sabah Akdeniz



Geri Dön