16 / 04 / 2024

Antalya'da Doğu Çevre Yolu 2. Etap'ın temeli atıldı!

Antalya'da Doğu Çevre Yolu 2. Etap'ın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Çevre Yolu 2. Etap projesinin temelini atarak, kruvaziyer liman ve raylı sistem müjdesini verdi.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Çevre Yolu 2'nci Etap projesinin temelini attı. Korkuteli Kavşağı'nı Havalimanı Kavşağı ile birleştiren yolun temel atma törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer katıldı. Antalya'dan milletvekili adayı olduğu 7 Haziran 2015 seçimlerinde verdiği sözlerin arkasında olduğunun altını çizen Elvan, "Bugüne kadar ağzımızdan ne söz çıkmışsa, bunların her birini tek tek gerçekleştirdik. Bir yatırım yarım kalmaz. Bizde çürük temel yoktur. Biz yatırımı yaparız, onu gerçekleştiririz" dedi. Elvan, Batı Antalya Havalimanı, Finike Demre Kaş karayolu, Demre ve merkezde 2 kruvaziyer liman projelerinin de gerçekleştirileceğini söyledi. Elvan konuşmasında anayasa değişikliği referandumunda da evet oyu istedi.


ÇALIŞINCA OLUYOR

Menderes Türel de 23 kilometrelik Doğu Çevre Yolu'nun ilk 5 kilometrelik bölümünün açılışının yapıldığını hatırlatarak, "Biz belediye olarak 20 kilometrelik bölümünü üstlendik. 3 kilometresi de Karayolları tarafından yapılacak. Kaymak gibi asfalt yapacağız. Lastik sesi bile duymadan geçeceksiniz" dedi. CHP'li Mustafa Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde, dönemin AK Parti Milletvekili Sadık Badak'ın Doğu Çevre Yolu için talepte bulunduğunu hatırlatan Türel, "O ise, 'Bu yolu Karayolları yapsın biz belediye olarak yapamıyoruz' dedi. Gün oldu devran döndü. 20 kilometresini biz yapabiliyoruz. Demek ki olabiliyormuş. Çalışınca olabiliyormuş" dedi.


İKİ PROJEYE DE OLUR ÇIKTI

Türel, kruvaziyer liman ve Varsak'tan başlayacak 28 kilometrelik 3'üncü etap raylı sistem projeleri için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Ankara'da bizzat evrakları teslim ettim. Sayın Lütfi Elvan da, 'Çok hızlı neticelendirin, bürokrasiye boğmayacaksınız' talimatı verdi. Bugün de kendisi 3-5 gün içinde onaylanacağına dair müjdeyi verdi. Bugün 3-5 günde aldığımız izinler seneler sürerdi. Çok şanslı bir dönem yaşıyoruz" dedi. 800 milyon liralık raylı sistemi belediyenin kendi kaynaklarıyla hayata geçeceğini de açıklayan Türel, "Ankara'dan bütçe istemiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" dedi.


BİRİNCİ ÖNCELİK ANTALYA

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile Serik ilçesindeki Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve muhtarlarla bir araya geldi. Kendisini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi Antalya'nın bakanı olarak gördüğünü belirten Elvan, birinci önceliklerinin arasında Antalya'nın olduğunu söyledi.


Sabah


Geri Dön