16 / 04 / 2024

Antalya'da gayrimenkul fiyatları arttı!

Antalya'da gayrimenkul fiyatları arttı!

Gerek yaşamak gerekse yatırım amaçlı ev, arsa almak isteyenler Antalya’nın gözde bölgelerini tercih ediyor.



Yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği en gözde bölgelerin başında Antalya yer alıyor. Aynı zamanda şehir birçok milletten insana da ev sahipliği yapıyor. Sıcak havası ve ultra lüks otelleri ile cazibe merkezi olan şehirde kalıcı olarak yaşamak isteyen insan çok fazla. 

Antalya da gayrimenkul fiyatları arttı!

Gerek yaşamak gerekse yatırım amaçlı ev, arsa almak isteyenler Antalya’nın gözde bölgelerini tercih ediyor. Konuya ilişkin EHA’ya açıklamalar yapan Tam Nokta Neo Antalya Bölge Temsilciliğinden Aykut Vural, şunları kaydetti: 

“Antalya ilinde yaşayan yatırımcılar ve şehir dışından gelen kesim daha çok Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi ve Çağlayan Mahallesini tercih ediyor. Yabancı kökenlilerin yüzde 80’i Konyaaltı ilçesine bağlı Hurma ve Sarısu mahallelerini tercih ediyor. Antalya’nın tam yerlisi dediğimiz kesim ise Şirinyalı ve Yeşilbahçe gibi eski semtleri tercih ediyorlar. Şimdiye kadar bahsettiğim konular konut olan tarafıydı. Arsa yatırımları konusuna değinecek olursak Aksu İlçesi ile Muratpaşa İlçesi’nin birleştiği noktadan havaalanının doğu tarafına doğru yaklaşık 50 bin dönüm üzerine kurulu Altıntaş Mahallesi bulunuyor.

Bu mahalleyi İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinin 25 sene önceki haline benzetebiliriz ya da  Ankara  Eryaman da diyebiliriz. Şu an revaçta olan arsa bölgesi de burası diyebiliriz. Arsa yatırımcıları bu bölge üzerinde yoğunlaşıyorlar. Yine bununla birlikte Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi’nin arsa ve tarla vasfında olan bölgeleri var yine burası da oldukça revaçta olan bir bölge. Altuntaş ve Güzeloba imara açık olduğundan rahatlıkla ev yapılabiliyor. Tabi bu iki mahallede emsaller farklılık gösterebiliyor.

Güzeloba Mahallesi’nde arsa fiyatları geçen sene bu zamanlar 1.500 -2000 TL iken bugün 2.800 -3000 TL bandında alıcı buluyor. Güzeloba Mahallesi ticari alanlarla ilgili de bilgi vermek gerekirse, bölgede bazı kavşak düzenlemeleri yapılıyor. Antalya’da İstanbul, Ankara, İzmir’deki gibi çarşı kültürü gibi bir kültür yok. İki çarşımız var bizim Kapalı Yol ve Güllük Caddesi gibi. Güzeloba’da yapılan kavşak düzenlemesi ile yaklaşık 1,5 – 2 km uzunluğunda her tarafı ticari dükkanlar planlanan bir cadde düzenlemesi var. Bu caddeye havaalanı caddesi diyoruz biz. Birde bu caddeyi dik kesen Rauf Denktaş Caddesi var.

Burası da son 1 senedir ciddi oranda hareketlenmeye başladı. Yerli ve yabancı yatırımcılar elinde dövizi olanlar yüksek bütçeli konutları almak için fırsat kolluyorlar. Malum döviz kuru bir hayli yükseldi ve yatırımcılar daha da yükselir beklentisi ile yatırım yapmak için bekleme modunda olduklarını söyleyebiliriz.” 

Avrupa’nın en büyük ofisi Tam Nokta Neo Antalya

Avrupa’nın en büyük gayrimekul pazarlama ofisi Tam Nokta Neo Antalya’da hizmet sunuyor.

150 kişilik profesyonel gayrimenkul danışmanı ve 4 bin metrekarelik ofisi ile Avrupa’nın en büyük ofisi olarak hizmet sunan Tam Nokta Neo Antalya, yaptığı bu yatırımla ön plana çıkıyor.  

Turyap kuruluşlarından birisi olarak faaliyetlerine başlayan Antalya Bölge Temsilciliği aynı zamanda Turyap’ın Akdeniz bölgesinden de sorumlu olacak.

Konutta en değerli iller: Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep!

 


Geri Dön