20 / 04 / 2024

Antalya'da konut satış fiyatları arttı!

Antalya'da konut satış fiyatları arttı!

REIDIN ve GYODER tarafından yapılan Ekim ayı araştırmasına göre Antalya, metrekare başına konut satış fiyatları ve kira artış oranında lider kent oldu



ReIdIn.com ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan 'Reidin-GYODER 2015 Ekim Raporu'na göre, Antalya, metrekare başına konut satış fiyatları ve kiraların en çok arttığı şehir oldu. GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ekim ayı raporu yayınlandı. 'Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi' kapsamındaki yeni konut fiyatları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,72 arttı. 


YÜZDE 3 ORANINDA ARTTI '

Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde 7 metropolde bir önceki aya göre yüzde 2,78, 30 büyükşehirin tamamında ise bir önceki aya göre yüzde 2,42, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14,50 artış gerçekleşti. Buna göre Antalya, metrekare başına yüzde 3 değer artışıyla Ekim 2015'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir oldu. Aynı dönemde konut satış fiyatlarının azaldığı bir şehir gözlemlenmezken, fiyatların en az arttığı şehir ise yüzde 0,02 ile Kilis oldu. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön