18 / 04 / 2024

Antalya'da konut satışları yüzde 15 arttı!

Antalya'da konut satışları yüzde 15 arttı!

Antalya'da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 21 oranında arttı. Konut fiyatlarında yaşanan bu yükselmeye rağmen, konut satış artışı da geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 15 oranında yükseldi



Antalya'da 2014 Mayıs aynına göre satılık konut fiyatları Mayıs 2015'te yüzde 21 oranında arttı. Satılık konutlarda metrekare fiyatı 1. 636 Türk Lirası olurken, Kiralık konutlara bakıldığında artış yüzde 26, metrekare ortalama fiyat ise 8 Türk Lirası olmuştur. Antalya Müteahhitleri Derneğinde Başkanı Deniz Karataş, "Fiyatlarm artmasının iki temel sebebi vardır, belediyelerin asli görevi arsa üretmektir, Kırcami bölgesi ihtiyaçtan dolayı imara açılmıştır. Arz talep dengesi, gereği piyasaya sunulmuş, konutların yerine yeni üretimlerinin gecikeceğinden ve arsa yokluğundan kaynaklanan bir değer artışı söz konusudur.'  


YABANCIYA KONUT SATIŞI ARTTI 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜÎK) konuş satış istatistiklerine göre Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışlarında, Mayıs 2015'te ilk sırayı 636 konut ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 546 konut satışı ile Antalya izledi. 


İLÇELER FİYAT ARTIŞINDA YARIŞIYOR 

Araştırmalara göre, Antalya'da fiyatı son bir ayda artan ilçeler sıralamasında; Kemer yüzde 3,3 artış ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sıradaki Alanya'da ise fiyatlar yüzde 2,6, üçüncü sıradaki Konyaaltı'n da ise yüzde 2,5 artış gösterdi. 


KONUTLARDA FİYATLARA PARALEL SATIŞ ARTIŞI 

Antalya'da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 21 arttı ve metrekaresi 1.636 lira oldu. Kiralık konutlara bakıldığında artış yüzde 26, metrekare ortalama fiyat ise 8 lira. Konut fiyatlarında artış yaşanırken, bu artışa paralel olarak konut satış miktarında da artış yaşandı. TÜİK'in verilerine göre, Antalya'da 2014 Mayıs ayında 5007 bin konut satılırken 2015 Mayıs ayında %15,0 oranında artarak 5757 bin konut satıldı. 


Habertürk Akdeniz


Geri Dön