25 / 04 / 2024

Antalya'da turizmcinin yüzünü Ruslar güldürüyor!

Antalya'da turizmcinin yüzünü Ruslar güldürüyor!

Turizmin başkenti Antalya'da oteller yeni yılı karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. 5 yıldızlı otellerde yılbaşı gecesine özel programlar hazırlandı. Oteller misafirleri için yeni yıl kutlamalarına özel yılbaşı ağaçları ve süslerle donatıldı.




Antalya'da, bu yılbaşı turizmcinin yüzünü 15 günlük Noel tatiline giren Ruslar güldürüyor. 

Turizmin başkenti Antalya'da oteller yeni yılı karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. 5 yıldızlı otellerde yılbaşı gecesine özel programlar hazırlandı. Oteller misafirleri için yeni yıl kutlamalarına özel yılbaşı ağaçları ve süslerle donatıldı. Turizmcilerin yüzünü bu yıl uzun tatil olmaması nedeniyle yerli turistler değil Noel tatili 15 gün olan Ruslar güldürecek. Noel tatiline giren Ruslar bugünden itibaren Antalya'ya gelmeye başlıyor. Bu yıl yılbaşının hafta içine denk gelmesiyle yerli turisti Antalya'ya çekmediklerini belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yılbaşında da güzel programlar hazırladıklarını ve cazip bir yılbaşı için misafirlerini beklediklerini söyledi. 


RUSLAR BU YIL ANTALYA'YI TERCİH ETTİ 

Yılbaşı hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Hacısüleyman, şöyle konuştu: "Bu sene yılbaşının Salı gününe denk gelmesiyle birlikte hafta sonu tatiline birleşmedi. Bir kısım vatandaşımız evde kalmayı tercih etti yine de Antalya'da güzel hareket var. Cumartesi pazarı birleştirenlerden dolayı Antalya'da güzel bir yılbaşı geçireceğimizi düşünüyorum. Otellerde doluluk oranları Antalyalılarında katkısı ile yüzde 80 üzerinde. Yurt dışından gelen misafirlerimiz Noel bayramını yılbaşı ile birleştiriyor. 

Biz daha önce batı Avrupa'dan yılbaşı misafiri alırken bu yıl Rus turistler ilgi gösteriyor. 

Rusya'dan oldukça gelişen bir talep var. Geçmiş yıldan daha fazla. Özellikle Rusya'da yılbaşı konumu daha farklılık gösteriyor. Onların dini bayramı olarak ocak ayının 6'sında yılbaşı ve noelleri kutlanıyor. Orada daha uzun yılbaşı dönemi oluyor. Sadece yılbaşı gecesi ile kalmıyor öncesi ve sonrası 10 Ocak'a kadar Rusya'da resmi tatil. Bu yıl Antalya olarak Rusya'dan pay almaya başladık." 

12 AYA 4 MEVSİM TURİZM ANLAMINDA HEDEFİMİZ VAR

 Hedefledikleri 12 ay turizmini henüz başaramadıklarını belirten AKTOB Başkanı Hacısüleyman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedeflediğimiz 12 ay turizmini daha başaramadık. Orada çok çalışmamız gereken noktalar var. Amacımız yaz dönemine sıkışmış olan turizmin hareketin 12 ay 4 mevsim turizm anlammda hedefimiz var. 

Kentte cazibe merkezlerini artırmamız gerek." 


ANTALYA ARTIK YENİ YIL DA TURİSTLER İÇİN TERCİH EDİLEN BİR DESTİNASYON


 Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise Antalya'nın artık yeni yıl da yabancı turistler için tercih edilen bir destinasyon olduğunu söyledi. 

Otelciler olarak her yıl daha güzel organizasyonlarla yeni yılı misafirlerine karşılattıklarını kaydeden Kızıldağ, sözlerine şöyle devam etti: "Misafirlerimiz yeni yılı Antalya'da kutlamayı geleneksel hale getirdi. Geçen yıllara göre daha güzel karşılıyoruz. Misafirlerde yeni yıl talilerini Antalya'da gelenekselleştirdi. Her yıl yeni yılım burada geçiren misafirlerimiz var. Kendimizi geliştirerek yeni yıl programları düzenliyoruz. 

Hem menli, hem dekorasyon hem programlar olarak kendimizi yeniliyoruz. Çok güzel eğlenceler düzenliyoruz. Özellikle çocuklar için özel program hazırlıyoruz. Paket programlar hazırlıyoruz. Dans, şov, eğlenceler, öğlen brunch, splarda terapiler hazırlıyoruz. Geçen yıllara oranla biraz daha fazla talep var. Yüzde 80'e yakın doluluk oranı bekliyoruz."


Ankara Gündem


Geri Dön