19 / 04 / 2024

Antalya'daki konut fiyatlarında suni bir fazlalık var!

Antalya'daki konut fiyatlarında suni bir fazlalık var!

Sektör temsilcileri Antalya'daki emlak piyasasını masaya yatırdı. İMO Başkanı Oğuz, Antalya'daki evlerin değerinin üzerinde satıldığını söyledi. İMD Başkanı Karataş ise konut fiyatlarının arsa maliyetlerine göre belirlendiğini açıkladı.



Sektör temsilcileri Antalya'daki emlak piyasasını masaya yatırdı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cem Oğuz konut fiyatlarında suni bir fazlalık olduğunu belirtip bunun sebebini metropol kentlerden gelen alıcılara bağlarken, İnşaat Müteahhitleri Derneği (İMD) Başkanı Deniz Karataş, konut fiyatlarının arsaya göre belirlendiğini söyledi. Karataş ayrıca artık Antalya'da lüks yapı inşa edilebilecek arsa kalmadığını ifade etti. 


DEĞERİNİN ÜZERİNDE SATILIYOR 

Antalya'daki konutların değerinin üzerinde satıldığına dikkat çeken Oğuz, "Antalya'da suni bir fiyat fazlalığı var, özellikle Konyaaltı bölgesinde. Yapı kalitesi ultra lüks boyutta değil. Kullanılan malzemeler neredeyse aynı. Sadece bitirme malzemelerinde farklılık var" dedi. Fiyatlardaki artışta metropol kentlerden Antalya'ya gelip ev alanların önemli bir etkisi olduğunu aktaran Oğuz, "İstanbul'daki konak anlayışı Antalya'ya yansımış durumda. İnsanlar bu konakları İstanbul'dakinin 10'da 1 fiyata satıldığını görünce hemen alıyorlar. Aslında bu evlerin fiyatları Antalya'ya göre çok yüksek. Bu İstanbul'un Antalya'ya verdiği bir zarar. Dolayısıyla fiyatlar da suni olarak artıyor. Antalya'daki ev fiyatlarını metropollerden Antalya'ya gelenler arttırıyor" şeklinde konuştu. 


FİYATLARI ARSA BELİRLİYOR 

Antalya'daki emlak piyasasının ilçelere göre farklılıklar gösterdiğini belirten İMD Başkanı Karataş ise, "Yaptığımız binanın maliyetini belirleyen en büyük etken arsadır. Panoramik manzarası olmayan yerle, olan yer arasında fiyat farkı mutlaka vardır. Arsası iyi olan yerlerde inşaat maliyeti yüksektir. Dolayısıyla da zengin kesime hitap eder. Ancak bu tür arsaların şehrimizde artık pek kalmadığını görüyoruz" dedi. Antalya'da 100 bin liraya da 2 milyon liraya da satın alınabilecek evler olduğuna dikkat çeken Karataş, "Fakat 2 milyonluk dairenin sayısı az, 100 bin liralık daire ise çok. Artık orta direğe hitap eden daireler üretiyoruz. Çünkü lüks arsa üretmiyoruz" şeklinde konuştu. 



Sabah Ankara 


Geri Dön