26 / 04 / 2024

Antalya'daki Minyatür Kent Parkı yaza hazırlanıyor!

Antalya'daki Minyatür Kent Parkı yaza hazırlanıyor!

Tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığı Minyatür Kent Parkı, yaz mevsimi için hazırlanıyor



Antalya'da, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer alan tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığı Minyatür Kent Parkı, görevlilerce yaz mevsimi için hazırlanıyor.

Antalya'da 2004 yılında 55 bin metrekarelik alana kurulan ve çeşitli bölgelerden 84 tarihi ve turistik yapı minyatürünün yer aldığı Minicity'de giderilen alt ve üst yapı eksiklerinin ardından, yaz mevsimi için hazırlıklar sürdürülüyor.

Görevlilerce eserlerin, çatı, minare, saat, avlu, kule, varak, yol ve sütunları temizlenirken, park içerisindeki bitkilerin ve yolların da bakımı yapılıyor.

-ESERLER ZİYARETÇİLERE KENDİ DİLLERİNDE TANITILACAK-
Öte yandan, Minicity'yi gezen yabancı ziyaretçilere, izledikleri eserlerin tarihi, mimari ve yapısal özelliklerinin anlatılması amacıyla da bilgilendirme sistemi oluşturulacak. Biletle beraber verilecek barkod, önce her
eserin yanına yerleştirilen cihaza okutulacak, ardından da cihaz, kayıtlı olan ve barkoda işlenmiş dildeki tanıtım kaydını açarak, ziyaretçinin eseri tanımasını sağlayacak. 12 farklı dil desteğinin bulunacağı sistemin mart ayında faaliyete geçeceği bildirilirken, aynı ay içerisinde Minyatür Kent Parkı'nın son hazırlık ve denetimlerinin de yapılacağı belirtildi.
AA


Geri Dön