19 / 04 / 2024

Antalya'daki tarihi yapılar müze oluyor!

Antalya'daki tarihi yapılar müze oluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesindeki Kent Müzesi çalışmalarını yerinde denetledi.



Çalışmalarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’nde devam eden çalışmaları yerinde denetledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında Kent Müzesi işlevini yürütecek, uzun seneler Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası olarak kullanılan Tarihi Halkevi Binası’nda incelemeler yapan Başkan Böcek, bürokratlarından bilgi aldı. Geziye Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay da katıldı. Alanın Antalyalıların hafızasında çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Başkan Böcek, “Tüm unsurların aslına uygun olarak korunmasını sağlayarak, yapılacak düzenlemelerin ardından burayı bir kent müzesi olarak Antalyamıza kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.


DURMUŞ PROJEYİ YENİDEN BAŞLATTIK

Başkan Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’nin, yaklaşık 138 bin metrekarelik alanda bulunan ve Birinci Derece Doğal Sit Alanında kalan Karaalioğlu Parkı ve çevresinin yeniden kent yaşamına kazandırılması için yarışma neticesinde elde edilen bir proje olduğunu anmsattı. Geçen dönem ihalesi gerçekleştirilen projeyi göreve geldiklerinde durmuş bir halde bulduklarını belirten  Başkan Muhittin Böcek, “Yüklenici firma ile görüşüp, sorunları çözerek çalışmaları tekrar başlattık. Yıkılan eski stadyum yerindeki park ve otopark düzenlemesini tamamladık. Bu alana kent hafızasında önemli bir yeri olan Vatan Kıraathanesi’ni kazandırdık” diye konuştu.


ESKİ BELEDİYE ALANI PARK OLDU

Eski Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin yer aldığı alanı da park düzenlemesiyle Karaalioğlu Parkı’na dahil ettiklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Alanı tüm prefabrik yapılardan arındırıp, mevcut tüm ağaçları koruyarak çevre düzenlemeleri ile kente yakışır bir alan olarak Antalyamıza kazandırdık” dedi.

TARİHİ YAPILAR MÜZE OLACAK

Başkan Böcek, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası olarak kullanılan, taşınmaz kültür varlığı tescilli Tarihi Halk Evi Binası’nın giriş katının Belediye Tarihi Müzesi, üst katının da Başkanlık Ağırlama mekanı olarak değerlendirildiğini belirtti. Başkan Muhittin Böcek, alandaki eski Fen İşleri ve Çevre Koruma Dairesi Başkanlık binalarının da müze işlevi göreceklerini söyledi. Başkan Böcek, bina ile ilintili olan Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nin de proje kapsamında yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.


KAPALI SPOR SALONU ÖZÜNE DÖNÜYOR

Antalyalıların hafızasında ve anılarında çok önemli bir yeri olan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu halktan gelen yoğun talep üzerine özüne döndüreceklerini dile getiren Başkan Böcek, “Eski Kapalı Spor Salonu’nun mevcut çatısı korunmak suretiyle yapısal güçlendirmesini yapacağız. Eski işlevine uygun şekilde spor aktivitelerinin yapılabileceği yarı açık bir spor alanı olarak değerlendirileceğiz” diye konuştu.

Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, halkın isteklerine kulak vererek Eski Kapalı Spor Salonu’nu özüne döndürme kararı alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.


Geri Dön