26 / 04 / 2024

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

 Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.



Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde yangın sonrası hasar gören yapılar yerine yenileri inşa edilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 4 ilçede zarar gören 1322 konutun yerine yenilerinin yapılması için düğmeye basıldı. Yapılacak konutlar hakkında Antalya Valisi Ersin Yazıcı konuşma yaptı.

 Antalya nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı konutlar hakkında şu açıklamalarda bulundu: "İki türlü konut yapılacak. Hak sahiplerinin konutlarını AFAD yapacak. Hak sahipliği oluşmadığında ise kentsel dönüşüm üzerinden aynı fiyatlara konutları yapacağız. Konutlardan 200'ü yapıldı. Ana problemimiz vatandaşımızın bize konut yapılacak yer teslimini yapmamış olması." 

Büyük bir bölümün yer teslimi yapılmaması sebebiyle inşaatlarına da başlanılamadığının altını çizen Yazıcı, "Yer teslimi yapamayan vatandaşlarımız için de Hazine yerlerini tespit ettik, bunların büyük oranda TOKİ'ye devrini yaptık. Yüzde 75'i tamamlandı."  şeklinde konuştu.

Açıklamalarına devam eden Yazıcı, yer teslimi yapan vatandaşların konutlarının hızlı şekilde yapım aşamasına geçildiğini belirtti. Biten ve inşaatı devam eden yapıların olduğunu bildiren Yazıcı, gelecek aylarda tüm konutların tamamlanıp, sahiplerine teslim edileceğini bildirdi. Yazıcı, vatandaşların genellikle akrabalarının yanına ya da farklı bir yerdeki evlerine gittiğini dile getirdi.

 Antalya nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Ormanlara yakın mahallelerde etrafına bant oluşturulacak

Orman Bölge Müdürlüğünün bu tür afetlerde yangının sıçramaması için yerleşim alanlarının etrafında bir bant oluşturduğuna değinen Yazıcı, orman ile yerleşim alanları arasında bir mesafe olacağını aktardı.

Yazıcı konuşmasında son olarak ''İğne yapraklı ağaçlar yerine geniş yapraklı ve mahalle sakinleri için de geçim kaynağı oluşturacak türlerde fidan dikiliyor.'' dedi.

Yangın bölgelerinde inşa edilecek konutlarda senet tartışması!

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!


Geri Dön