19 / 04 / 2024

Antalya'nın taziye evi uygulaması 'Kepez Evi' projesine dönüşüyor!

Antalya'nın taziye evi uygulaması 'Kepez Evi' projesine dönüşüyor!

Antalya Kepez Belediyesi'nce Antalya'da bir ilk olan taziye evi uygulamasını 'Kepez Evi' projesine çeviriyor. Proje ilk olarak taziye evi talebi olan Şafak Mahallesi'nde inşa ediliyor.



Antalya Kepez Belediyesi tarafından Antalya'da bir ilk olan taziye evi uygulamasını 'Kepez Evi' projesine dönüştürüyor. Mahallelilerin sosyal etkinliklerini yapabileceği Kepez Evi projesinin ilki Şafak Mahallesi'ne veriliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; daha önce Hüsnü Karakaş, Güneş ve Çankaya mahallelerine taziye evi kazandıran Kepez Belediyesi, mahalle sakinlerinin sosyal etkinliklerini daha büyük bir alan üzerinde yapabilmesi için Kepez Evi projesine başladı. Proje ilk olarak taziye evi talebi olan Şafak Mahallesi'ne yapılıyor. 

Kepez Belediye Meclisi'nin tarafından onaylanan imar planı revizyonu ile Kepez Evi'nin Şafak Mahallesi'nde yapılacağı alan oluşturuldu. Tesis, Ahmet Hamdi Akseki Caddesi üzerindeki yeşil alanda imar revizyonuyla meydana getirilen belediye hizmet alanda hayata geçirilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'da taziye evi uygulamasını başlatan ilk belediye olduklarından bahsederek, "Şafak mahallemize taziye evi sözümüz vardı. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Taziye evi yapmakla birlikte mahallelinin çeşitli özel günlerinde de kullanabileceği daha geniş bir tesisi bölgeye kazandırıyoruz. Taziyelerin kabul edilebileceği, mahalle toplantılarının, değişik sosyal etkinliklerin, mevlitlerin düzenlenebileceği bir yer yapıyoruz. Adına da Kepez Evi diyoruz. Kepez Evi, artık mahallelerde yeni bir uygulamamız olacak" açıklamasında bulundu.

Tütüncü, Kepez Evi kullanımı ve planlaması ile ilgili yetkinini belediye adına muhtarlarda olacağının altını çizdi. Başkan Tütüncü, ilk projenin 2021 yılı içinde tamamlanıp Şafak Mahallesi'nde hizmete sunulacağını, daha sonra projenin diğer mahallelerde de hayata geçirileceğinden bahsetti.


Geri Dön