26 / 04 / 2024

Antalya'ya 3. Havalimanı geliyor!

Antalya'ya 3. Havalimanı geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk'e açıklamalarda bulundu. Ak Parti'nin Antalya'dan milletvekili adayı gösterdiği Elvan, "2016 yılının ilk yarısında Antalya'dan Eskişehir'e kadar varacak hızlı trene başlamak istiyoruz"



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk'e açıklamalarda bulundu. Ak Parti'nin Antalya'dan milletvekili adayı gösterdiği Elvan, "2016 yılının ilk yarısında Antalya'dan Eskişehir'e kadar varacak hızlı trene başlamak istiyoruz" dedi.


Lütfi Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Hızlı trenle sadece vatandaşlarımızı değil tarım ürünleri de taşınacak. Hızlı trenle ciddi bir zaman kazanımı olacak.


-  200 milyar lirayı bulan vaatler veriliyor muhalefet tarafından. Bunlar yeni vaatler değil. Bu konuları ciddiye alıp konuşmak istemiyorum. Muhalefet partileri biribirleriyle proje üretme yarışına giremediler. Para dağıtma yarışına girdiler.


- 2002 yılında bütçenin yarısı faiz ödemelerine gidiyordu. Faiz bütçesinden hizmet bütçesine geçiş yaptık.

- Bu vaatler gerçekleşse enflasyon canavarı yeniden ortaya çıkar. Faizler hızla yükselir.


- Bu vaatler hayata geçerirlerse yatırım yapmayacaklar demek. "Asgari ücreti 1.500-1.800 TL yapıcam" diyorlar. Fabrikalar ne yapacak? Hepsi birer birer kapanacak. Biz diyemez miyiz "mazot 1 TL" diye. Afedersiniz biz enayi miyiz. Biz ülkemizin geleceğini düşünüyoruz.


- Antalya'da 3. havalimanına ihtiyaç var. Biz bunu yapacağız. Şu an yer tespiti çalışmaları yapılıyor. Projesini yapacağız. Kaş ve Demre için yeni bir havaalanı yapacağız.


- Batı Antalya havalimanının bir başka özelliği, bu bölgede üretilen sebze ve meyvelerin daha hızlı ve daha kısa bir sürede ulaştırılması sağlanacak. Tarımda nakliye sorunu da çözülecek.


- Hangi ile gidersek gidelim vatandaşlarımızın bizden hızlı tren talebi var.Bölünmüş yollarımızı yapmaya devam edeceğiz ama demir yolu yatırımına biraz daha fazla yatırım yapmaya devam edeceğiz.Bölünmüş yollardan sonra otoyol yatırımına başlayacağız.


- Çevre konusnda yeni yatıırmlar yapma konusunda; "Çevre ile ilgili yatırımlarda çok sayıda tünel inşaa ederken doğayı minumum etkileyecek şekilde hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle CHP'li belediyelerin bu konudak uygulamalarına bakmak lazım.


- Avrasya Tüneli çok iyi gidiyor. Şu anda denizin en derin kesimini geçtik. Muhtemelen ağustos ayında tünel çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Bağlantı yoları var bunların da tamamlanması için zaman ihtiyacımız var. Ama gidişat onu gösteriyor 2016 yılı sonlarına doğru Avrasya Tünelini açmış olacağız.


- Dünyada 3 katlı bir tünel yok ama biz bunu yaptık.Türkiye'nin dünyadaki hiçbir ülkenin gerisinde kalamaması için çaba veriyoruz. Kendi uydumuzu,savaş gemilerimizi,uçağımızı yapacaksak bunun tek bir nedeni var ülke olarak hiç kimseye muhtaç olmayalaım diye çaba sarf ediyoruz.



Habertürk 


Geri Dön