19 / 04 / 2024

Antalya'ya 40 kilometrelik yeni sahil geliyor!

Antalya'ya 40 kilometrelik yeni sahil geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir başarıya imza atarak 5 yılda yapılacak hizmetleri 1 yıl içinde başlattı.Türel,''Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturacağız.” dedi.



Göreve gelmesinin ardından dev projeleri başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşine az rastlanacak bir başarıya imza atarak seçim kitapçığındaki tüm vaatlerini hayata geçirdi. 5 yılda yapılacak hizmetleri 1 yıl içinde başlatan Türel, bir yandan şehrin hizmet açığını kapatırken diğer yandan geleceğin Antalya’sını inşa etmeye başladı. 


VENEDİK GİBİ YAPACAĞIZ 


Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kruz Liman, yat limanı ve nehir marinaları gibi projeleriyle yeni Antalya kurulacak. Her biri rüya proje olarak adlandırılan projeler dünyanın en prestijli emlak fuarı MIPIM’de de görücüye çıktı. Projeyi anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Boğaçayı’na yapacağımız projeyle Konyaaltı’nı Venedik gibi yapacağız. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacak” dedi. 


ALT YAPIYA DEV YATIRIM 


Alt yapıda dev yatırımlara imza atan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yıllardır süregelen sorunlarını bir bir çözüyor. İlçelerde 160 milyon liralık içme suyu projesi başlatılırken, Akseki’nin 30 yıllık su sorunu 5.5 ayda çözüldü. Kanalizasyon ve yağmur suyu için toplam 150 milyon liralık yatırımın startını veren Büyükşehir Belediyesi, Manavgat, Demre, Finike, Aksu ile merkez ilçelerde 250 kilometrelik kanalizasyon hattı yapımını başlattı. Aksu Macun Deresi’nin 30 yıllık koku sorunu 3 milyon liralık yatırımla çözüldü. 


KIRSALA 100 MİLYON LİRA 


Bütünşehir Yasası’yla hizmet sınırı 22 bin kilometrekareye ulaşan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimin hizmet açlığını gidermek için seferberlik başlattı. Şehirde ne hizmet varsa köylerde de aynı hizmeti vermeyi hedefleyen Başkan Türel, “Geçtiğimiz yıl köy ve yayla yollarına 45 milyon lira harcadık. 2015 yılında kırsala 100 milyon lira harcayacağız" dedi.


HALKA SORDU


‘Çalışmalarımıza başlamadan önce halkımıza soracağız’ diyen Menderes Türel, 300 milyon liralık EXPO Meydan Raylı sistem hattı için referandum yaptı. Seçim havasında geçen referandum sonunda halkın yüzde 98’i raylı sistem hattına evet deyince çalışmalar başladı. Aksu ve havaalanının Antalya’ya bağlanacağı raylı sistem 2016 23 Nisan’ına yetişecek. 


SPORUN DA BAŞKENTİ OLACAK 


Tarımın ve turizmin başkenti Antalya’yı sporun da başkenti yapacaklarını söyleyen Başkan Türel Antalyaspor’a Avrupa’nın en iyi tesislerini kazandırmak için kolları sıvadı. Türel, “Proje tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve çalışmalar başlayacak. Türkiye’nin en büyük yüzme havuzu da Antalya’da inşa ediliyor. Antalya dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapacak” dedi.


HAZİRANDA AÇILIYOR 


Şehrin trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Mevlana Kavşağı haziran ayında açılıyor. 8 ayrı kavşak çalışmaları da devam ediyor. Havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolunda çalışmalar başladı. Özellikle sahil bölgelerinin artırma sorununu çözmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi 2 yılda 145 milyon liralık yatırım yapacak. Antalya sahilleri yürütülen çalışmalar sonrası mis gibi kokacak. 


ÇARŞI KÜLTÜRÜ CANLANIYOR


Başkan Türel, Doğu Garajı’nı çarşı kültürünün yaşadığı bir cazibe merkezi haline getiriyor.  Antalya’nın tam merkezinde Antalya’ya değer katacak bu projenin ilk adımı atıldı. 


PLAJ ÜCRETSİZ


Konyaaltı Plajı’nda geçen yıl tüm hizmetleri ücretsiz olarak veren Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı projesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Mimarlar Odası ile birlikte yapılan yarışma sonrasında belirlenen fikir projesi ile sahil yolu kapatılacak. BeachPark, Atatürk Kültür Parkı, Akvaryum, Minicity ve Akdeniz Kent Parkı proje içinde bir bütün olarak yer alacak.


KENT DENİZ ULAŞIMIYLA TANIŞTI 


Başkan Menderes Türel, Antalya’yı deniz ulaşımıyla tanıştırarak, çürümeye terk edilen deniz otobüslerini seyrü sefere çıkardı.  Antalya ulaşımında önemli bir boşluğu dolduran deniz otobüsleri, binlerce kişiyi taşıdı. Herkes kullansın diye 10 lira fiyat uygulanan otobüsler, sezon boyunca neredeyse tam kapasite çalıştı.


Akşam


Geri Dön