19 / 04 / 2024

Antalya'ya 55 milyon liralık spor salonu!

Antalya'ya 55 milyon liralık spor salonu!

Antalya'da açılışı yapılan 10 bin kişilik spor salonunda 14 antrenman sahası bulunduğunu ve 55 milyon lira maliyetle yapıldığını, belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yatırımların artık kısa sürede tamamlandığını bildirdi.




Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali'nin açılış törenini yarın Erzurum'da yapacaklarını belirterek, "34 ülkeden, bine yakın katılımcıyla beraber bu uluslararası organizasyonu Türkiye'de, Erzurum'da, dadaşların diyarında yapıyoruz. 'Olmayacak' diyenler, 'Türkiye dünyadan ayrılacak, izole olacak' diyenler, 'Sıkıntı yaşayacaksınız' diyenlere en güzel cevap, bu organizasyonlar olacak inşallah." dedi.


Bakan Kılıç, Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen "Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de başlattığı değişim hamlesiyle yatırımın nasıl güvenli ve hızlı şekilde yapılacağını öğrendiğini ve yatırımların da bu şekilde hayata geçirildiğini belirtti.


- Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali


Yarın Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali'nin açılış törenini Erzurum'da yapacaklarını da hatırlatan Bakan Kılıç, "34 ülkeden, bine yakın katılımcıyla beraber bu uluslararası organizasyonu Türkiye'de, Erzurum'da, dadaşların diyarında yapıyoruz. 'Olmayacak' diyenler, 'Türkiye dünyadan ayrılacak, izole olacak' diyenler, 'Sıkıntı yaşayacaksınız' diyenlere en güzel cevap, bu organizasyonlar olacak inşallah. Yazın da inşallah kendi memleketim Samsun'da işitme engelliler olimpiyatı olacak." diye konuştu.


Toplu açılışı töreni yapılan 10 bin kişilik spor salonunda 14 antrenman sahası bulunduğunu, 55 milyon lira maliyetle yapıldığını kaydeden Kılıç, yatırımların artık kısa sürede tamamlandığını bildirdi.


- Vali Karaloğlu


Antalya Valisi Münir Karaloğlu da ülkenin refahı için milletin hizmetkarı olduklarını belirterek, "Antalya turizm kenti, turizmin merkezi." dedi.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Türkiye'nin artık güçlü bir ülke olduğunu, bunun da Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler ve darbeye karşı tek yürek olan vatandaşlar sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.


Her zaman halka hesap vermek için çalıştıklarını, 8 yıllık görev döneminin hesabını vermek için konuşacağını anlatan Türel, yollar, köprüler, kavşaklar yapmayı Başbakan Binali Yıldırım'dan öğrendiklerini, hizmetlerle millete layık olmaya çalıştıklarını vurguladı.


Başbakan Yıldırım'ın, "Şehir ve hemşehrilik bilincinin geliştiği yerlerde kalkınmanın hızlı olduğu" yönünde tespiti olduğunu hatırlatan Türel, şehirlerin karakterini de belediye başkanlarının belirlediğini anlattı.


Yatırımların, insanların hayatını kolaylaştıracak, mutlu edecek sosyal hizmetlerin yanı sıra ikinci görevinin de şehre kimlik kazandırmak olduğunu kaydeden Türel, kültür sanat alanında da çalışmalar yaptıklarına değindi.


Şehre kimlik kazandırma meselesinin son yıllarda konuşulmaya başladığına dikkati çeken Türel, "Şehir kimliği konusunda daha yapacaklarımız çok." diye konuştu.




AA



Geri Dön