25 / 04 / 2024

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali etkinliği başladı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, engelli yakını olan aileler için Mola Evleri yapılacağını söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  'Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali' (ENFEST) etkinlikleri başladı. 


'10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası'  tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalı engelli yakını olan ailelere Mola Evleri müjdesi verdi. 


Türel, "Şimdi milli eğitim müdürlüğümüzle bir protokol imzalamak suretiyle, engelli mola evlerini hizmete sunacağız. Çarşıda pazarda işi olan, faturasını veya kira taksitini ödemek isteyen, pazara gitmek isteyen, alışverişini yapmak isteyen anneler, babalar, kent merkezinde güvenle özel uzmanlarımızın eşliğinde hizmet verecek mola evlerine çocuklarını teslim edebilecekler. Gün boyu orada bizim uzmanlarımız tarafından rehabilitasyonları ve bakımları gerçekleştirilecek" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 575 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen Türel, "Artık 85 yataklı 26 odalı sosyal tesisimiz de bu kapsamda hizmette. 6 ilçemizde özel merkezlerimiz, engelsiz Antalya için çalışıyor. Ulaşım ve danışmanlık hizmeti dışında engelsiz ev ve bina çalışmaları yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizi çalışma hayatına kazandırma projelerimiz var" dedi.




Sabah


Geri Dön