25 / 04 / 2024

Anton Hofreiter: Müstakil evler enerji kaybına neden oluyor!

Anton Hofreiter: Müstakil evler enerji kaybına neden oluyor!

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter, şehircilik düzeniyle ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Hofreiter, müstakil evlerin enerji kaybına neden olduğunu iddia etti.



İklim ve çevre konularında duyarlı olan Yeşiller, şimdi de şehircilik düzeniyle ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter, müstakil evlerin enerji kaybına neden olarak çevreye zarar verdiğini iddia etti. 

Anton Hofreiter: Müstakil evler enerji kaybına neden oluyor!

Hürriyet'te yer alan habere göre; SPIEGEL dergisine özel açıklamalarda bulunan Hofreiter, “Müstakil evler çok fazla yer kaplıyor, çok daha fazla malzeme ve enerji tüketiyor. Aynı zamanda çok daha fazla trafiğe sebep oluyor. Büyük şehirlerde acil konuta ihtiyacı verken, bazı bölgelerde ise gayrimenkul değerleri yerlerde sürünüyor. Gerektiği durumlarda bazı gayrimenkuller kamulaştırılabilir” açıklamasında bulundu. Ancak Hofreiter’in bu açıklamasına CDU’dan tepki geldi. Thüringen CDU Teşkilat Başkanı Christian Hirte, “Anton Hofreiter, Yeşiller Partisi’nin mal sahibi olmak ve yaşamın gerçekliğiyle ilgili arızalı ilişkisini bir kez daha gösterdi” diye konuştu. Almanya’da gayrimenkul sektörü de Yeşiller’in açıklamasının tamamen ideolojik olduğunu ve çevre korumayla bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Ytong'tan artan müstakil ev talebine yenilikçi çözüm!


Geri Dön