24 / 04 / 2024

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Koronavirüs salgını sonrasında ilgi odağı olan müstakil ev satışlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Bu dönemde müstakil evler ve prefabrik ev satışları iki kat arttı. 



Uzmanlar müstakil ev alma tercihin betonarmeden prefabrik evlere yöneldiğini söylüyor. Haber3'te yer alan habere göre; bu eğilimdeki en büyük etken olarak da prefabrik ev sisteminin klasik ev modellerine göre çok kısa zamanda oturuma hazır hale gelmesi oluyor.  Uzun ömürlü kullanıma sahip bu yeni nesil evlerin fiyatları da oldukça uygun. Yapı güvenliği ve yalıtım üstünlükleri ile de klasik betonarme binalara göre ön plana çıkıyor. 

10 günde nasıl müstakil prefabrik ev alınır?

Gelişmiş yeni nesil teknolojilerle modern tesislerde inşa edilen prefabrik evler kısa sürede üretimi yapılarak kamyon veya tırla Türkiye’nin her bölgesine gönderilebiliyor. Kaynak kullanılmayan özel çelik civata somunlu sistemiyle kurulum uzmanları tarafından birkaç gün içerisinde montajlanarak teslim ediliyor. Yapı modelinin hızlı kurulumunu örnek vermek gerekirse 2+1 plana sahip 82 metrekare prefabrik ev sadece üç gün içerisinde montaj ediliyor. Kurulum sonrası zemin şapı ve ıslak zemin fayans uygulamaları da 1-2 günde tamamlanan ev boyama öncesine hazırlanıyor. İç ve dış boya işçiliği uzman boya ekibi tarafından 2 günde biten ev oturuma hazır hale getiriliyor. Evin kurulumundan oturuma hazır hale getirilmesi sadece 7 iş gününde tanımlanıyor. İyi bir ön planlamayla hazır müstakil evinize sadece 10 gün içerisinde oturmanız hiç de zor değil. Klasik betonarme konutlarda aylarca süren inşa aşamaları bu yeni sistemle arka plana atıyor ve sistem oldukça cazip oluyor.

 Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi! 

Evin elektrik tesisat projesi ile sıhhi ve atık su tesisat projesi de bu esnada yapılıyor Üretim kontrol aşamasında tesisat sistemlerinin onayı da gerçekleştiriliyor. Her ev modeline göre onaylanan tesisat projeleri sahada uzman ekipleri tarafından tam güvenlikte yapılıyor. Uygulama sonrası tesisatlar testleri yapılarak ev teslimi yapılıyor. 

Fiyatlar oldukça cazip

Kısa sürede teslimat gibi önemli faydaya sahip hazır evler fiyatlarıyla da müstakil ev sahibi olmak  isteyenler tarafından tercih ediliyor. Prefabrik ev fiyatları klasik betonarme konutlara göre yüzde 30’a varan oranlarda daha çok tercih ediliyor. Konut modelini bu derece avantajlı hale getiren en büyük etkenlerin başında üretim modeli tercih ediliyor. Farklı ustalarla uğraşmadan kurulum avantajı da fiyata yansıyan bir diğer etken. Karmod prefabrik ev daha önce de belirtildiği  gibi bilgisayar programında tasarlanan proje ile birebir detaylarda modern üretim hattında imal ediliyor. İmalatın tüm süreçlerinde ev modeline göre ana taşıyıcı çeliklerin kesimleri bayta olmak üzere her malzeme israf edilmeden inşa ediliyor. Modele uygun özel kalınlıkta çelik saclar boy boy kesilerek cıvata delikleri açılıyor. Diğer hatta yalıtımlı duvar blokları yine israf edilmeden eve özel ebat levha malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Özel duvar levhaları arasına döşenen yalıtım malzemeleri yine konuta özel boyda üretimlerden kullanılıyor. 

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Prefabrik hazır evin pencere sistemleri birinci kalite pvc doğramadan tam malzeme kullanımıyla çok sayıda üretim yapılıyor. Çelik kapıları ve panel sistem iç oda kapılarında da seri üretimin kazandırdığı israf edilmeden tam malzeme kullanımının fiyat konusunda da oldukça avantajlı. Elektrik ve tesisat malzemelerinin satın alması ve kullanım standartları ev fiyatlarına avantaj olarak yansıyor. Duvardan çatıya tüm üretim avantajları toplandığında prefabrik ev fiyatlarına bütçe olarak katkı sağlıyor. 

Pandemide modüler ev satışları ikiye katlandı!


Geri Dön