20 / 04 / 2024

Pandemide modüler ev satışları ikiye katlandı!

Pandemide modüler ev satışları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını döneminde doğayla iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar modüler evlere yöneldi. Fiyatların da uygun olması bu evlerde satışları ikiye katlandı



Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını konut tercihlerini de kökünden değiştirdi. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre; evden çıkmanın riskli olduğu bu zamanda insanlar doğaya yöneldi Evinin konforunda doğa ile baş başa yaşamayı en uygun fiyata sağlayan modüler ev de bu kaçışta ilk tercih oldu. Avrupa ülkelerinde pandemi öncesi başlayan bu trend pandemi sonrası ise tüm dünyanın tercihi haline geldi. Tekerlek üzerinde hareket etme olanağına sahip bu evler, elektrikten internete her türlü alt yapıya da sahip. En önemli avantajı da insanların istedikleri herhangi bir şehirde veya kasabada yaşamasına imkan tanıması. 

BETONARMENİN ÜÇTE BİR FİYATINA 

Bugünkü şartlarda net 40 metrekarelik bir dairenin doğa içinde markalı bir konutta fiyatı 400 ile 600 bin lira arasında değişiyor. Oysa aynı büyüklükte bir modüler ev, eşyalı olarak 150 bin liraya satılıyor. Bu da konut alım eğilimlerinde modüler evlere talebi artmasına neden oluyor. Bu evlere bankalar da ihtiyaç kredisi kapsamında finansman sağlıyor. Fakat vade oranı konut kredisinin sahip olduğu avantajlara sahip değil. Taşınabilir evlerde bir de konaklamak için arsa gerekiyor.

Pandemide modüler ev satışları ikiye katlandı!

YÜKSEK TALEP YENİ İŞ OLANAĞI OLUŞTURDU 

Taşınabilir evler için arazi ihtiyacı genel olarak kiralama yöntemiyle çözülüyor. Kiralar aylık en düşük 100 liradan başlıyor. Satın almalarda ise fiyat 70-75 binden başlıyor. Modüler ev satışlarının artmasıyla oluşan ihtiyaçlar da kendi içinde bir sektör yarattı. Bu alanda kamping yatırımları çoğaldı. Modüler evde kalanların su ihtiyacı elektrik alt yapısı ve yeme içme ihtiyaçları için İstanbul’un köylerinde ve Ege ile Akdeniz’de yatırımlar hızlandı.

GENÇLER TALEP EDİYOR 

Modüler ev en çok konut borcu istemeyen gençler tarafından tercih ediliyor. Evden çalışanlar ve genç emekliler de bu tür konaklamaları tercih ediyor. Hem doğa ile iç içe hem de konfor isteyen ileri yaş taşınabilir ev tercih eden yüksek gelir grubuna uygun da modüler evler inşa ediliyor. Üreticiler bu taleplerde de minimum alanda maksimum konfor üreten mimari konsept modül evler yapıyor.

 Pandemide modüler ev satışları ikiye katlandı!

Karavana da ilgi yüksek 

Bu sene karavan satışları da patlama yaptı. Karavan üreticileri pandemi döneminde karavan sektörünün siparişlerinde yüzde 300’e varan artışlar olduğunu dile getitiriyor. Talebe bağlı olarak 2021 yılında Türkiye’de yaklaşık 2 bin karavanın üretilebileceği tahmin ediliyor. Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Tüyap’ta düzenledikleri Karavanist fuarına ilginin yüksek olduğunu aktardı. Fuara her yaş grubundan ziyaretçinin geldiğini belirten Ersözlü, “150’nin üzerinde karavan satışı yapıldı ve 300’ün üzerinde de karavan siparişi alındı” dedi. Karavan satışları da 45 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar yükseliyor. 

Prefabrik evler kentsel dönüşümde alternatif oluyor!


Geri Dön