25 / 04 / 2024

Havuzlar aidatların kabarmasına neden oluyor!

Havuzlar aidatların kabarmasına neden oluyor!

İnşaat firmalarının, konut projelerinde sunduğu havuzlar çoğu zaman kullanılmazken, aidatların kabarmasına neden oluyor..



İnşaat firmalarının, konut projelerinde sunduğu havuzlar artık rağbet görmüyor. Genellikle atıl kalan havuzların aidatların kabarmasına neden olması site sakinlerinin tepkisini çekiyor.


Birçok kalemin yer aldığı aidatlar incelendiğinde havuz masrafları, sakinlerden alınan paraların neredeyse üçte birini kaplıyor. Aidatların 4 bin liralara kadar yükseldiği sitelerde sosyal donatıların verdiği yükten bıkan vatandaşlar özellikle havuzlu sitelerden kaçmaya başladı.

 

İşletmeye verilen havuzlar ise aidat yükünü daha da artıyor. Bundan dolayı konut satın alırken mutlaka sözleşmede havuz ve sosyal donatılarla ilgili bilgilendirmenin yer alıp almadığına bakılması gerekiyor. 


Tüketicilerin ev alma kararlarında etkili olan aidatın minimize edilmesi için formüller geliştiren şirketler hizmetlerinde de başarılı oluyor.


Kapalı havuz maliyeti daha fazla

İnşaat firmalarına göre, maliyet anlamında sitede açık veya kapalı havuz olmasının pek farkı yok. Ancak, kullanmaya başladıktan sonra aidatlarda belirgin bir fark ortaya çıkıyor. Açık havuzların temizliği ve yosunlaşmayı engelleyecek kimyasal maddeler için masrafları oluyor. Bütün dairelere bölündüğünde bu giderler pek göze batmıyor. Ancak kapalı havuzların suyunun ısıtılıp belli bir ayarda sabitlenmesi, ortamdaki nemin giderilmesi, temizliği, personel gideri derken maliyetler yükseliyor.


Güneş




Geri Dön