24 / 04 / 2024

Antplato projesi LEED Gold adayı!

Antplato projesi LEED Gold adayı!

Antyapı'nın Halkalı'da inşa ettiği ilk ofis projesi Antplato'da satışlar devam ediyor. LEED Gold adayı olan projede metrekare fiyatları 4 bin 500 liradan başlıyor. İşte ayrıntılar...



Ant Yapı'nın Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan, Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato'da çevre dostu ofislerin satışları devam ediyor. İstanbul'un "yeni Maslak hattı" olarak değerlendirilen yükselen yatırım bölgesi ve yeni cazibe merkezinde, toplam 35 bin metrekare inşaat alanında konumlanan Antplato; 10 bin metrekare modern giydirme cam cephesi ile kesintisiz manzaraya ve aydınlık iç mekanlara sahip. Yatırım değeri 50 milyon dolar olan proje, 25 kattan ve 180 modüler birimden oluşuyor. Antplato'da 80 ve 172 metrekare büyüklüğünde iki farklı ofis birimi yer alıyor. Bu birimler, kişisel tercihlere göre ister ofis ister "home office" olarak 1032 metrekareye kadar genişletilebiliyor. Ofislerin metrekare fiyatları 4 bin 500 TL'den başlıyor. 


YEŞİL BİNA KRİTERİ UYGULANDI 


Antplato aynı zamanda, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yürütülen, Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) programı çerçevesinde LEED Gold adayı oldu. Yeşil bina yatırım maliyetlerinin standart uygulamalarla inşa edilen yapılara göre yüzde 8-15 daha fazla olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Mevcut ekolojik sisteme saygılı yeşil binaların, artan enerji ve su giderleri dikkate alındığında yakın bir gelecekte tercih sebebi olacaklarını görüyoruz" dedi. Projenin tasarımından klima altyapısına kadar her aşamasında yeşil bina kriterlerini dikkate aldıklarını belirten Okay, şu bilgileri verdi: "Antplato projesinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz "yeşil kiralama modeli" ile hem yatırımcılarımızın çevreye duyarlı kiracılar bulabilmelerini, hem de bina kullanıcılarına ve sorumlu olduğumuz dünyamıza önemli faydalar sunacak bir düzenleme yaratmayı hedefliyoruz." 


İÇ MİMARİYİ AUTOBAN YAPTI 


Ofis projesinin içinde bulunan Plato Executive Lounge ve resepsiyon alanlarının iç mimarlığını ise Autoban firması üstleniyor. Bugüne kadar uluslararası birçok ödüle layık görülen Autoban, Plato Executive Lounge ve resepsiyon alanında doğal malzemeler kullanarak, mikro mimarinin örneklerini sergiliyor. 


Sabah


Haber Habertürk Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı;


Ant Yapı'nın ilk ofis projesi Antplato, Yeşil Bina Sertifika Sistemi Leadership in Energy and Environmental Design'a (LEED) aday oldu. İstanbul Halkalı'daki Antplato, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yürütülen. Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) programı çerçevesinde LEED Gold adayı oldu. Halkalı'da toplam 35 bin metrekare inşaat alanında konumlanan Antplato'nun, 50 milyon dolar yatırım değeri bulunuyor. Yeşil bina yatırım maliyetlerinin standart uygulamalarla inşa edilen yapılara göre yüzde 8-15 oranında daha fazla olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Mevcut ekolojik sisteme saygılı yeşil binaların, artan enerji ve su giderleri dikkate alındığında yakın bir gelecekte tercih sebebi olacaklarını görüyoruz" diye konuştu. 


Habertürk



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ant Yapı'nın Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato "Yeşil Bina Sertifika Sistemi" Leadership in Energy and Environmental Design'a (LEED) aday oldu. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Mevcut ekolojik sisteme saygılı yeşil binaların, artan enerji ve su giderleri dikkate alındığında yakın bir gelecekte tercih sebebi olacaklarını görüyoruz. Diğer yandan Ant Yapı olarak, sürdürülebilirliği bütünsel bir kavram olarak görüyor, projelerimizi daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyerek stratejimiz kapsamında ele alıyoruz" dedi. 


ÇEVREYE DUYARLI 

Projenin tasarımından klima altyapısına kadar her aşamasında yeşil bina kriterlerini dikkate aldıklarını belirten Okay, "Antplato projesinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz "yeşil kiralama modeli" ile hem yatırımcılarımızın çevreye duyarlı kiracılar bulabilmelerini, hem de bina kullanıcılarına ve sorumlu olduğumuz dünyamıza önemli faydalar sunacak bir düzenleme yaratmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 


Posta



Geri Dön