23 / 04 / 2024

İlk ofis projesi Antplato, Leed Gold'a aday!

İlk ofis projesi Antplato, Leed Gold'a aday!

Ant Yapı'nın Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato, 'Leed Gold' adayı oldu. Projede yeşil kiralama modeli de uygulanacak. Projede iki farklı büyüklükte ofis birimi yer alıyor.



Bugüne kadar yurt dışında birçok ofis projesine imza atan Ant Yapı, Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato'yu Halkalı'da gerçekleştiriyor. Yeşil dostu olarak inşa edilen proje, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yürütülen. Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) programı çerçevesinde LEED Gold adayı oldu. 


Yatırım değeri 50 milyon dolar olan proje, 25 kattan ve 180 modüler birimden oluşuyor. İstanbul'un 'yeni Maslak hattı' olarak değerlendirilen bölgede, toplam 35 bin metrekare inşaat alanı bulunan Antplato, 10 bin metrekare modern giydirme canı cephesi ile kesintisiz manzaraya ve aydınlık iç mekanlara sahip. Bunun yanında ofis binasının teknolojik alt yapısını rezidans konforuyla buluşturuyor. Antplato'da 80 metrekare ve 172 metrekare büyüklüğünde iki farklı ofis birimi yer alıyor. Bu birimler, kişisel tercihlere göre ister ofis ister "homeoffice" olarak modüler ve esnek kat planlaması sayesinde 1.032 metrekareye kadar genişletilebiliyor.


Yeşil bina yatırım maliyetlerinin standart uygulamalarla inşa edilen yapılara göre yüzde 8-15 oranında daha fazla olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Yeşil binaların, artan enerji ve su giderleri dikkate alındığında yakın bir gelecekte tercih sebebi olacaklarını görüyoruz. Diğer yandan Ant Yapı olarak, sürdürülebilirliği bütünsel bir kavram olarak görüyoruz" diye konuştu. 



Yeşil kiralama modeli


Projenin tasarımından klima altyapısına kadar her aşamasında yeşil bina kriterlerini dikkate aldıklarını belirten Mehmet Okay, şöyle konuştu: "Antplato projesinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 'yeşil kiralama modeli' ile hem yatırımcılarımızın çevreye duyarlı kiracılar bulabilmelerini, hem de bina kullanıcılarına ve sorumlu olduğumuz dünyamıza önemli faydalar sunacak bir düzenleme yaratmayı hedefliyoruz. Yeşil kiralama modeli ile LEED kriterlerinin yanı sıra aynı zamanda bina kullanıcılarımız arasında yer alacak firmaların kurumsal imajlarını destekleyip, geliştirerek sürdürebilir başarılarına maksimum fayda sağlamasını temenni ediyoruz." 



Vatan


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı;


Ant Yapı kendi markasıyla ofise hızlı girdi


Yurtiçi ve yurtdışında 1.5 milyon metrekarelik ofis projesi yapan Ant Yapı, kendi markasıyla ofise girdi. Antplato adıyla Basın Ekspres Yolu'nda yükselen projede 180 bağımsız birim yer alıyor. 


Yurtiçinde ve yurtdışında alışveriş merkezi, kültür merkezi, spor merkezi, otel, ofisler ve ticari üniteler olmak üzere 7 milyon metrekareyi aşan iş hacmi gerçekleştiren Ant Yapı'mn, yaptığı ofis alam ise 1.5 milyon metrekareyi buldu. Halihazırda çalışmaları devam eden 500 milyon metrekarelik bir alan söz konusu olduğunu söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Yurtiçinde ise yurtdışında olduğu gibi, ofis birimlerinin taahhüt işini daha öncede üstlenmiştik, ancak ilk defa geçtiğimiz şubat ayında satışlarına ve inşaatınabaşladığımız Antplato ile ofis pazarına iddialı bir şekilde adım atmış olduk" dedi. 


Projesini Mutlu Çilingiroğlu'nun iç dekorasyon projelerini ise dünyaca tanınan Autoban'ın üstlendiği Antplato, Atatürk Havalimanı ile üçüncü havalimanı arasında kalan ve İstanbul'un yeni cazibe merkezi olmaya aday Basın Ekspres Yolu'nda yer alıyor. 


Tek katta 1032 metrekare ofis alanı sunacak


Basın Ekspres Yolu üstünde, Courtyard Marriott istanbul Airport Hotel'e komşu olan projelerinin 7 bin metrekare arsa üzerinde 25 katlı olarak inşa edildiğini anlatan Okay, "35 bin metrekarelik inşaat alanından oluşan Antplato'da 180 bağımsız birim yer alıyor. Standart kat planındaki 80 metrekarelik küçük ofisler ile 172 metrekarelik büyük ofisleri birleştirerek tek katta 1032 metrekareye kadar büyütmek ve daha geniş alanlar elde etmek mümkün oluyor" dedi. 


İki metro istasyonuna yürüme mesafesinde 


Küçük birimlerin 1'er, büyük birimlerin ise 2'şer adet otoparkının yanı sıra, misafirleri için de özel olarak ayrılmış araç park yerlerinin olduğunu anlatan Okay, "Çok kısa vadede hayata geçirilecek raylı sistem bağlantılarıyla Antplato'dan tüm İstanbul'a rahatlıkla ulaşmak mümkün olabilecek; Antplato, tam üzerinde bulunduğu Halkalı-Kirazlı metro hattındaki Mimar Sinan istasyonuna 300 metre, Fatih istasyonuna ise sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor" dedi. 


Gelişmiş ofis ve hizmet özellikleri olan birimler kişisel tercihlere göre ister ofis, ister home-offıce olarak kullanılabildiğini de söyleyen Okay, ayrıca shell & core teslim alman ofîsilerde her markanın kendi kurumsal tarzını taşıyan iç mekan düzenlemelerini yapabileceği gibi, dilenirse ofisin tasarım ve dekorasyonu için Antplato'dan destek alınabileceğini kaydetti. 


Ofis yatırımlarına devam edecek


Okay, Antplato'nun en üst katında yer alan Plato Executive Lounge'ı çalışanların dinlenme ya da kahve eşliğinde sohbet edilebilecek bir alan olarak değerlendirebilirken, aynı zamanda ofisler içerisinde toplantı salonu ayırmaya gerek kalmadan bu alanda toplantı ve konferanslar düzenlenebileceğini söyledi. Şehir manzarasına karşı spor yapma olanağı da tanıyan Antplato'nm giriş katında yer alan teraslı mağazalarda alışveriş imkanı sunulurken, aynı zamanda kat hizmetleri, IT, posta ofisi, arşiv alanları, vale gibi hizmetlerden faydalanma imkanı veriliyor. Uzun yıllardır taahhüt işleriyle iyi bir know-how'a ulaştıkları ofis pazarında, satış ve pazarlamayı da birleştirerek mutlaka yeni yatırımlarının olacağını açıklayan Mehmet Okay, "Şimdiden mevcut olan bazı arsalarımızı ofis olarak değerlendirmek üzere ön çalışmalarımız devam etmekte" dedi. 


1 yıl sonra teslim ediliyor


2016 yılının Araiık ayında teslimleri yapılması planlanan Antplato'da fiyatlar; birimlerin kat yükseklikleri ve şerefiyelerine göre değişmekte. 

Vadeli olarak ödeme seçeneğinde yüzde 25'i 1 peşin, kalanı 2017 yılı sonuna kadar firma bünyesinde vadelendirilebiliyor. Daha uzun vade seçenekleri için anlaşmalı bankalardan Lfirma garantörlüğü ile 120 aya kadar A vade seçenekleri de sunulan imkanlardan. 



Dünya


Haber Vatan'da şöyle yer aldı;

Projenin tasarımından klima altyapısına kadar her aşamasında yeşil bina kriterlerini dikkate aldıklarını belirten Mehmet Okay, şöyle konuştu: "Antplato projesinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 'yeşil kiralama modeli' ile hem yatırımcılarımızın çevreye duyarlı kiracılar bulabilmelerini, hem de bina kullanıcılarına ve sorumlu olduğumuz dünyamıza önemli faydalar sunacak bir düzenleme yaratmayı hedefliyoruz. Yeşil kiralama modeli ile LEED kriterlerinin yanı sıra aynı zamanda bina kullanıcılarımız arasında yer alacak firmaların kurumsal imajlarını destekleyip, geliştirerek sürdürebilir başarılarına maksimum fayda sağlamasını temenni ediyoruz." İlk ofis projesi Leed Gold'a aday Ant Yapı'nın Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato, 'Leed Gold' adayı oldu. Projede yeşil kiralama modeli de uygulanacak Bugüne kadar yurt dışında birçok ofis projesine imza atan Ant Yapı, Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato'yu Halkalı'da gerçekleştiriyor. Yeşil dostu olarak inşa edilen proje, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yürütülen. Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) programı çerçevesinde LEED Gold adayı oldu. Yatırım değeri 50 milyon dolar olan proje, 25 kattan ve 180 modüler birimden oluşuyor. İstanbul'un 'yeni Maslak hattı' olarak değerlendirilen bölgede, toplam 35 bin metrekare inşaat alanı bulunan Antplato, 10 bin metrekare modern giydirme canı cephesi ile kesintisiz manzaraya ve aydınlık iç mekanlara sahip. Bunun yanında ofis binasının teknolojik alt yapısını rezidans konforuyla buluşturuyor. Antplato'da 80 metrekare ve 172 metrekare büyüklüğünde iki farklı ofis birimi yer alıyor. Bu birimler, kişisel tercihlere göre ister ofis ister "homeoffiee" olarak modüler ve esnek kat planlaması sayesinde 1.032 metrekareye kadar geniş letilebiliyor. Yeşil bina yatırım maliyetlerinin standart uygulamalarla inşa edilen yapılara göre yüzde 8-15 oranında daha fazla olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Yeşil binaların, artan enerji ve su giderleri dikkate alındığında yakın bir gelecekte tercih sebebi olacaklarını görüyoruz. Diğer yandan Ant Yapı olarak, sürdürülebilirliği bütünsel bir kavram olarak görüyoruz" diye konuştu. 

Vatan 


Geri Dön