16 / 04 / 2024

AOÇ arazileri neden kiralandı?

AOÇ arazileri neden kiralandı?

Çankaya Belediyesi AOÇ’den iki arazi kiraladı. AK Partili meclis üyesi bu durumdaki amacın kiraya verilen binanın ön tarafını açık tutmak olduğunu iddia etti ve İki arazinin ağaçlandırılmasını talep etti.



AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Murat Akça, geçen ayki meclis toplantısında Balgat Mahallesi'nde bulunan Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) ait iki araziyi gündeme taşıdı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Murat Akça araziyle ilgili şunları söyledi: ''Çankaya Belediyesi 4002 metrekarelik 25984/23 nolu parselde bulunan taşınmazını bir firmaya kiraya verdi. Belediye 2016 yılında 10 yıllığına ait AOÇ'ye ait 150 ve 3491 nolu imarsız parselleri kiraladı. 942 metrekare ve 2 bin 32 metrekare olan iki arıza için 24 bin lira kirada anlaşıldı. Belediye AOÇ'e arazilerinde herhangi bir şey yapmadı. Arazilere tek ağaç bile dikilmedi. Akça'ya göre Çankaya Belediyesi'nin asıl amacı kiraya verdiği binanın ön tarafının kapatılmasını önlemekti. Bina önü açık kalsın diye AOÇ arazileri kiralandı.''

CEVAP VERİLMEYEN SORULAR

AK Partili Murat Akça meclis toplantısında Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in cevaplandırması için sorular sordu. 
Belediye, şu yanıtı verdi: "Söz konusu parselin içinde bulunduğu alan içerisinde mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait 150 ve 3491 numaralı parsellerin ayrı ayrı kullanılmasının mümkün olmaması nedeniyle; 150 ve 3491 numaralı parsellerin adı geçen kurumdan 2016 yılında aynı amaçla kiralandığı 30.11.2015 tarihinde imzalanan zeyilname ile kira süresinin 20.01.2016 tarihi itibariyle 10 yıl olarak belirlendiği ifade edilmiştir."

Ancak Akça'nın Başkan'a sorduğu bazı sorular görmezden gelindi. İşte Akça'nın yanıt alamadığı soruları:

- Belediyemiz bu arazileri ne kadarlık bir bütçeyle kiraladı.

- Kiralama amacı nedir ve kamu faydası ne olacak?

- Niçin arkadaki bina kiralamadı da bu işi yapmayı belediye olarak siz üstlendiniz? 
Vuslat AY Samimiyetlerini göstermediler CHP'lilerin her fırsatta Atatürk'ün mirasına sahip çıkmakla övündüğünden bahseden Akça samimiyetlerini AOÇ arazisinde göstermediklerini açıkladı. Akça, "Bu iki arazinin yeşillendirilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

AOÇ arazisinin yapılaşmaya açılmasının önü kesildi!

AYM’den AOÇ’ye yapılaşma izni!


Geri Dön