20 / 04 / 2024

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.



Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ ) arazisi üzerinde yaptığı Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi’ni kiraya vermek için ihale düzenleniyor. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Resmî Gazete’de yayımlanan kiralama ilanında ‘TİGEM’e bağlı  Ankara  Beştepe’de 34 bin 723 metrekare arazi üzerinde bulunan Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi beş yıllığına kiraya verilecektir’ ifadeleri kullanıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015'te gerçekleşen merkezin ihalesiyle ilgili ‘İhale 6 Mayıs tarihinde kapalı zarf usulü teklif alma şartıyla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Merkez Alım Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır’ denildi. İhalenin geçici teminat bedeli olarak 55 bin 200 TL olarak açıklanırken, aylık muhammen bedeli ise 46 bin TL olarak açıklandı. Merkez, down sendromu, otizm, MS, ortopedik hastalıkları bulunanlara atla tedavi yöntemi olan ‘hipoterapi’ uygulanması için açıldı.

22 BİN DEKARI ELDEN ÇIKARILDI

AOÇ’nin 1925'de yaklaşık 55 bin dekar olan arazisi, devir ve satış yoluyla elden çıkartılmasıyla 2015 yılının ardından 33 bin 256 dekara düştüğü belirlendi. Arazi üzerinde çok sayıda da kiralanan alan yer alıyor.

AOÇ arazileri neden kiralandı?


Geri Dön