26 / 04 / 2024

AOÇ arazisindeki vakfın yer değiştirmesi meclis gündeminde!

AOÇ arazisindeki vakfın yer değiştirmesi meclis gündeminde!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yer alan Mesa Dağıtım Merkezinin bir vakıf tarafından deplase edilmesi işlemine ilişkin soru önergesi verdi. 



Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yer alan Mesa Dağıtım Merkezinin bir vakıf tarafından deplase edilmesi işlemi TBMM gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Kova tarafından yanıtlanmasını talep etti. CHP'li Yavuzyılmaz, "Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. 

AOÇ arazisindeki vakfın yer değiştirmesi meclis gündeminde!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:

1. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde bulunan Mesa Dağıtım Merkezi'nin Teba Vakfı tarafından deplase (yer değiştirme) edilmesi işinin maliyetinin devlet tarafından yüklenilmesi için TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yapılmış mıdır? 

2. Söz konusu deplase işi için Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakan Yardımcıları devreye girmiş midir? 

3. Teba Vakfı, AOÇ’deki arazinin üzerine Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. adına üniversite ve/veya hastane kompleksi yapılması için herhangi bir ödeme yapmış mıdır? Yapmış ise bu ödemenin tutarı ne kadardır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön