26 / 04 / 2024

Apartman banka hesabı nasıl açılır?

Apartman banka hesabı nasıl açılır?

Apartmanda kat malikleri tarafından toplanan aidatlar, apartman adına açılacak banka hesabında muhafaza edilebiliyor. Peki, apartman banka hesabı nasıl açılır? İşte apartman banka hesabı açma işlemleri..



Apartman banka hesabı nasıl açılır?

Apartmanda yönetim işlerini, kat malikleri tarafından seçilen yöneticiler yürütüyor. Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, 32 nci maddede sözü geçen deftere tarih sırasiyle yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğerbütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecbur oluyor.


Bu defterin, her takvim yılının bitmesinden başlıyarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması

gerekiyor.

 

Apartmanda kat malikleri tarafından toplanan aidatlar, apartman adına açılacak banka hesabında muhafaza edilebiliyor. Peki, apartman banka hesabı nasıl açılır?


Apartmana banka hesabı açtırılması için apartman kat maliklerinin yapılan toplantıda bu konuda karar almaları gerekiyor. Banka hesabı açma süreci şu şekilde özetleniyor:


"Apartmana hesap açmak için öncelikle notere gidip noterden yönetici adına imza beyanname düzenleniyor. Alınan imza beyannamesinin ardından ilgili vergi dairesinden potansiyel vergi numarası alınıyor.


Söz konusu vergi numarası, yöneticinin kimlik fotokopisi, imza beyannamesi ve karar defteri ile birlikte bankaya müracaat edildiğinde, banka apartman yönetim kurulu adına hesabı açabiliyor."


Apartman nasıl yönetilir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön