26 / 04 / 2024

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabı nasıl açılır? 

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği sürüyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte ayrıntılar...



Konut hesabı, yeni ev almak isteyen vatandaşların devlet katkısından faydalanabilmek için açılıyor. Birikim koşulları gerçekleştirildiğinde birikim yapan vatandaşa devlet tarafından katkı sunuluyor. 

Bankada düzenli birikim yapıp ilk konutunu alanlara devlet katkısı sağlanan konut hesabı uygulamasının kapsamında genişletilme yapıldı. Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; aylık ödeme planını tercih eden katılımcılar için bir dönemde 6 defa, üç aylık ödeme planını tercih eden katılımcılar için bir dönemde 2 defa ödeme yapmama fırsatı sunuldu. 

Konut hesabı, yeni konut almak isteyen vatandaşların devlet katkısından yararlanmak için bankada açtıkları hesap. Hesapta birikim koşulları sağlandığında, birikim yapan vatandaşa devlet tarafından ev almak için destek veriliyor. 

Konut hesabı nasıl açılır? 

Konut hesabı açtırmak isteyen vatandaşlar, kimlik belgeleriyle birlikte konut hesabı hizmeti bulunan özel ya da kamu bankalarının şubelerine giderek tek seferlik para yatırma hakkını kullanarak hesabı açtırabilir. 

Konut hesabı Türk Lirası cinsinden vadeli ya da vadesiz olarak 2 seçenek ile de açılabiliyor. Konut hesabı açan kişi, birden fazla konut hesabı açamıyor. Ortak hesap olarak da açılamayan konut hesabına her ay düzenli olarak para yatırılması zorunlu tutuluyor.  

Yapı Tasarruf Sistemi ile herkes ev sahibi olacak!


Geri Dön