23 / 04 / 2024

Apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur?

Apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur?

Kat maliki olduğunuz bir apartmanda yönetici olarak atandığınızı ancak, sizin yönetici olmak istemediğinizi düşünelim. Apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur? Apartman yöneticisi olmama cezası var mıdır?



Apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur?

Apartman yöneticisinin seçilmesi, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda zorunlu oluyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman yöneticisi kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. 


Aynı kanun hükümlerine göre yöneticilerin yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat maliklerinden ücret alma hakları bulunuyor.


Ancak, apartman yöneticisinin alacağı miktar yasada belirlenmediği için, kat maliklerinin ortak bir noktada anlaşıp, belirlemeleri gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi olmak zorunlu mudur? Yönetici olunmak istenmediği takdirde cezai işlem uygulanıyor mu?


Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor. Yönetici adayı bulunmadığı durumlarda kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması isteniyor. 



Apartman yöneticisi maaş alır mı?
Apartman yönetici hakları!
Apartman yöneticisinin istifası!


Geri Dön