19 / 04 / 2024

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar? İşte apartman yönetici ücretleri..



Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Yönetime bir kişi seçilebileceği gibi birden fazla kimse de seçilebiliyor.


Yönetici, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Apartman yöneticisinin yerine getirmesi gereken bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. 


Apartman yöneticisi verdiği hizmete karşılık belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar?


Apartman yöneticisi ücreti..

Kat Malikleri arasından atanmış yöneticinin normal Yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa hangi oranda katılacağı Kat Malikleri Kurulunca kararlaştırılır.


Bu konuda karar alınmamışsa; yönetici görevde bulunduğu süre içinde, payına düşen normal Yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.


Yönetici dışarıdan seçilmişse, alacağı ücret ve şartları, yönetici atanırken kat malikleri tarafından belirlenir ve karara bağlanır.


Kat Malikleri Kurulu'nca atanan yöneticiye, bu görevi sebebiyle bir yer tahsis edilmişse; sözleşmesi herhangi bir sebepten ötürü feshedildiği takdirde, yönetici adı geçen yeri en geç onbeş gün içinde boşaltmak zorundadır.Bu konuda ,Kat Mülkiyeti Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanır.

Yöneticinin ücreti; kat malikleri tarafından, arsa payları oranında ödenir.


Apartman genel kurulu nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön