19 / 04 / 2024

Apartman yönetiminden nasıl istifa edilir?

Apartman yönetiminden nasıl istifa edilir?

Anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde, yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki apartmana seçilen yönetici istifa edebilir mi? Apartman yönetiminden nasıl istifa edilir?



Apartman yönetiminden nasıl istifa edilir?

Anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde, yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartman yöneticilerinin hak ve sorumlulukları arasında görevinden istifa edebilmek de yer alıyor.


Yönetici ayrıca eğer zarara uğrarsa; uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, istifa eden yönetici yerine, kat mâlikleri toplantıya çağrılmadan ve oradan bir karar alınmadan, yönetici atanması için mahkemeye başvurulamıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu 

Madde 40 - 2. Fıkra 

“……Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebilir….”


Yönetici, apartman yönetiminden istifa etmek için bir dilekçe yazabiliyor. Peki apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır?


Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği..


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :


YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi      :


YÖNETİCİNİN

Adı, soyadı   :

T.C. kimlik no   :

İstifa nedeni   : 

Tarih      :


Sayın ……….. / Sitesi / Apartmanı/ Bloğu Kat Malikleri Kurulu’na


………………………………………………………… nedenden / nedenlerinden dolayı …/…/….  Tarihindeki Kat Malikleri Kurulu’nda devir aldığım yöneticilik görevimden istifa ediyorum. Görev yaptığım dönem içindeki gelir ve gider rakamları ile yöneticiliğe ait diğer evraklar ile , Yöneticilik Defteri ve İşletme Defteri Sayın Kurulunuza sunulmaktadır  / sunulacaktır.  …/…/…. .


Saygılarımla



YÖNETİCİ            

Adı, soyadı, imzası, kaşe        

......................


KAT MALİKLERİ KURULU DİVAN HEYETİ / BAŞKANI 

Adı, soyadı, imzası,

...................



Apartman yönetimi site yönetiminden ayrılabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön