23 / 04 / 2024

Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Apartmanda refahın sağlanması adına, apartman sakinlerinin gürültü yasaklarına uyması gerekiyor. Bu yasaklara uymayan kimseler hakkında idari para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yasağı saatleri nelerdir?



Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Apartmanda refahın sağlanması adına, apartman sakinlerinin gürültü yasaklarına uyması gerekiyor. Yasaklara uymayan kimseler hakkında idari para cezaları uygulanıyor.


Apartmanda gürültü yasağı kuralları:

- Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.

- Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.

- Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.

- Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.


Apartmanda gürültü yasağı cezası..

Mevcut düzenlemeye göre; Çevre Kanunun 14 üncü maddesine göre çıkarılan yönetmelikle belirlenen önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olanlara, konutlar için 400 Türk Lirası para cezası uygulanıyordu.


Ancak yeni tebliğ ile Çevre Kanunu kapsamında belirlenen önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olan konutlar için belirlenen idari para cezası 400 TL'den 770 TL'ye yükseltildi. Böylelikle 2015 apartman gürültü cezası; 770 TL oldu. 


Apartman Gürültü Yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön