20 / 04 / 2024

Araba alacaklara büyük fırsat! 35 bin liraya kadar indirim yapılacak!

Araba alacaklara büyük fırsat! 35 bin liraya kadar indirim yapılacak!

Bugün yürürlüğe giren özel tüketim vergisinde (ÖTV) yapılan değişiklikle birlikte otomobil fiyatları 5 bin ile 35 bin lira arasında değişen miktarlarda düşmesi bekleniyor...



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile binek otomobillerde motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen binek otomobiller için uygulanan ÖTV tarifesi, yeni taban grupları açılarak ve yeni oranlar belirlenerek yeniden oluşturuldu. Böylece, %45 ÖTV oranı için taban sınır 92 bin liradan 120 bin liraya çıkarılırken, yüzde 50 ile yüzde 80 ÖTV oranı arasında iki vergi matrahı grubu daha açıldı. 

Otomobillerde ÖTV oranlarına esas matrah limitleri şu şekilde değişti...

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön