23 / 04 / 2024

Aralıkta çözüme kavuşuyor! EYT'de parça emeklilik modeli

Aralıkta çözüme kavuşuyor! EYT'de parça emeklilik modeli

Aralık ayında tamamlanması beklenen EYT çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon vatandaşın beklediği düzenlemede, herkesin bir anda emekli olması yerine parça parça emeklilik yöntemi masada. EYT'nin ilk yılında hazineye maliyetinin ise 90-110 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.



Emeklilikte Yaşa Takılan ( Eyt ) ve bu nedenle henüz emekli olamamış vatandaşların merakla beklediği süreçte sona gelindi. Bu yılın sonuna doğru tamamlanması planlanan çalışmalar tamamlandığında taslak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilecek.

İLK YIL MALİYETİ 110 MİLYAR LİRAYI BULABİLİR
Yüz binlerce insan heyecan içerisinde EYT çalışmasını beklerken, düzenlemenin hazineye ne kadara mal olacağı ise merak edilmekte. Yaklaşık 5 milyon kişinin faydalanması beklenen çalışmada, tüm vatandaşların aynı anda emekli olamayacağı tahmin edilmekte. Masada 3 formül tutulurken EYT'nin ilk yılında hazineye maliyetinin ise; 90-110 milyar lirayı bulacağı öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön