19 / 04 / 2024

Arap turistler, Bursa'da gayrimenkul satışlarını yüzde 30 arttırdı!

Arap turistler, Bursa'da gayrimenkul satışlarını yüzde 30 arttırdı!

Arapların tatilde ilk tercihlerinden olan Güney Marmara, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarında da yoğun talep görüyor. Otelde konaklamayı tercih etmeyen turist, ya vila veyahut daire satın alıyor ya da kiralamayı tercih ediyor.



Arapların tatilde ilk tercihlerinden olan Güney Marmara, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarında da yoğun talep görüyor. Otelde konaklamayı tercih etmeyen turist, ya vila veyahut daire satın alıyor ya da kiralamayı tercih ediyor. Kentimizde villalar, günlük 500 ila 1000 dolar arasında; dairelerse 100-500 dolar civarı bedelle kiraya verilirken, gayrimenkulde fiyatlar da artıyor. 


KİRAYA VERİYORLAR


Öte yandan, Arap turistler Bursa'da satın aldıkları daireleri kiraya vermeye de başladı. Bu duruma ise acente sahipleri haksız rekabetyaratıldığı iddiasıyla tepkili. Arapların, gelecek yıllarda yapacağı yatırımlarla kentin sanayisinde de yer alacağı öngörülüyor. 


HEDEF 1 MİLYON KİŞİ 


Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş (üstte), Arap turistlerin Güney Marmara'ya son 3 yıldır ciddi talep gösterdiğini ve bu tercihlerini tatilin yanı sıra yatırım ve ticarette de kullandıklarını söyledi. 


Yıllık ortalama 600 bin civarı Arap turistin bölgeyi tercih ettiğine değinen Akkuş, hedeflerini ise 1 milyon olarak açıkladı. 


BURSA REVAÇTA


Bu rakamın yüzde 80'inin Bursa'yı tercih ettikaydeden Akkuş, "Bursa'ya tatile gelen bir turist, bir sonraki gelişinde muhakkak birkaç yakınını daha getiriyor. Aynı zamanda en az bir tane olmak üzere gayrimenkul yatırımı da yapıyor. Bu genellikle villaya da daire satın almak oluyor. Öte yandan çeşitli iş ortaklıklarıyla ticari faaliyetlere de imza atılıyor. Ancak kısa zamanda kentimizin sahip olduğu turizm ve sanayi gücünü keşfedip, bu yönde de yatırımlara imza atacaklarını düşünüyoruz" dedi. 


HAFTADA 70-80 DAİRE 


"Bursa'da gayrimenkul satışları tavan yaptı" diyen Akkuş, son iki ayda haftada ortalama 70-80 dairenin satıldığına dikkati çekti. Akkuş, bu sene Bursa'da geçen yılın aynı dönemine göre gayrimenkul satışlarının en az yüzde 30 arttığını kaydederek, "Gayrimenkul satın alırken daha çok Uludağ ve denize yakın bölgeleri tercih ediyorlar. Şehir merkezinde de Dikkaldırım, Çekirge, Dobruca, Saitabat, Mudanya gibi yeşili ve deniz manzarası olan bölgeler öncelikli yatırım yapmak istedikleri yerler olarak dikkat çekiyor. 


Gayrimenkulde satın almaların yanı sıra günlük veya haftalık, 15 günlük kiralamaların da turistler için cezp edici olduğunu söyleyebiliriz. Villaların günlük kiralama bedeli 500 ila 1000 dolar arasında değişirken; daireler ise ortalama 100-500 dolar civarı kiraya veriliyor" dedi. Akkuş, Bursa'da en az 10 turizm acentesinin, mevcut faaliyetlerinin yanı sıra emlakçilik da yapmaya başladığının bilgisini verdi. 


TERCİH BÜYÜK KONUTLAR 


Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (ARAPTÜRKGYD) Başkanı Abdullah Çiftçi ise "Araplar birkaç eşli ve çok çocuklu aileler olması nedeniyle büyük konutları tercih ediyor. Konutlarda birkaç banyo olması önemlidir. Yakınlarında alışveriş merkezi, çarşı olması isterler. 


Termal tesislere, denize yakın konutları; Uludağ'da ise dağ evlerini, çiftlik evlerini severler. Bursa'da yakın gelecekte çok fazla Arap zengininin özel malikanelerini görebiliriz. Orman içinde, dağ başında güvenlikli özel malikaneler. Turizm yatırımlarına paralel olarak Bursa'da sağlık sektörüne yatırımlar da artacak" diye konuştu. 


Bursa'da Meydan 


Geri Dön