23 / 04 / 2024

Arap turistler rotasını Bursa'dan Karadeniz'e çevirdi!

Arap turistler rotasını Bursa'dan Karadeniz'e çevirdi!

Geçtiğimiz yıl 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan Bursalı acenteler, Arapların ramazan rezervasyonlarında rotayı Karadeniz'e çevirmesinin şaşkınlığını yaşıyor.



Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa sevdalısı Arap turistlerin Karadeniz'e kaptırıldığını söyledi. Akkuş, sadece Ortadoğu ülkelerinden geçen yıl 600 binin üzerinde turist ağırladıkları hatırlatarak, "Bu yıl bunu 1 milyona çıkarırız düşüncesiyle daha güzel çalışırken, bundan bir ay öncesi anlaşılmaz bir şekilde Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz. Bursa'da kamu ve özel sektörün koordineli bir çalışmayla Arap turistleri yeniden kazanması gerekiyor. Şimdi herhalde Karadeniz Bölgesi'nde ilgi, destek o tarafta daha fazla ki acentelerimiz Karadeniz Bölgesi'ne turlarını, paketlerini çıkarmaya başladı ve oraya gidiyor. Bunun için Bursa'da acilen bir önlem almamız lazım. 1 milyon turist beklerken 500 binin altına düşersek, bundan hem Bursa halkı hem esnafı sıkıntı çekecektir" dedi. 


REZERVASYONLAR YÜZDE 35 DÜŞTÜ 

Son bir aydır acenteler ve esnaftan şikayetler aldıklarını, bu konuyu yerel yöneticilerle de istişare ederek sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını anlatan Akkuş, "Bursa'da, gelen talepler, rezervasyonlarda yüzde 35'e varan bir azalma var. Bu, Karadeniz Bölgesi'ne kayıyor. Buradaki meslektaşlarımız, acentelerimiz Karadeniz Bölgesi'ne şubeler açıyor. Bunu, oraya değil, buraya tekrar getirmenin yollarını, çarelerini ve buradaki hizmetlerimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu. 



Sabah


Geri Dön