19 / 04 / 2024

Araplar Bursa'da turizm ve emlak sektörünü canlandırdı!

Araplar Bursa'da turizm ve emlak sektörünü canlandırdı!

2014 yılında kente gelen Arap turist sayısında yüzde 25, Arapların satın aldığı gayrimenkul sayısında ise 3 kata yakın artış oldu. Araplar, Bursa'da emlakçılığa da başladılar.



Arap turistler, Ortadoğu'daki karışıklık nedeniyle tatil için tercih ettikleri Bursa'dan. tatii dönüşü gayrimenkul alıp gidiyor. 


Kentte konut ve arazi gibi gayrimenkuiler yabancılar arasında en çok Araplar, özellikle de Kuveytliler tarafından satın alınıyor. 


Son dönemde emlakçılığa da soyunan Arapların adı alışveriş merkezi ve konut projeleri ile r anılıyor. Turizmciler 2014 de Bursa'ya gelen Arap turist sayısında önceki yıla göre yüzde 25: gayrimenkul satışlarında ise 3 kat artış gözlemliyor. Yıl sonunda ise 750 bin civarı Arap olmak üzere 2 milyon yabancı turist ve yine yabancıya bin 500-2 bin civarında da gayrimenkul satışı hedefleniyor. TURSAB Güney Marmara Bölge Müdür! üğü'nden alınan bilgilere göre; 2013 yılında Bursa'yı 400 bini Arap olmak üzere 500 bin yabancı, toplamda 1 milyon 200 bin turist ziyaret ederken. Araplara 375 konut satışı gerçekleşti. 


2014 yılında ise: 500 bini Arap. 600 bin civan yabancı toplam 1.5 milyon turist kente giriş yaptı ve çoğunluğu Araplara olmak üzere konut satışları da 854'e yükseldi. Bu yıl da kayak sezonu ve sömestr tatali ile yılın ilk ayında 11 bin 636'sı Arap olmak üzere 19 bin 277 yabancı turist ağırlandı. Bu yılın ocak ayında yabancılara konut satışlan ise yüzde 30 artarak, 81 olarak kayıtlara geçti. 


Bursa'nın Ortadoğu ülkelerinde eskiden beri bilindiğini anımsatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu. "Arap turizmi. Ortadoğu turizmi diyebileceğimiz sektör Bursa'da ivme kazandı. Ancak bu yeterli değil. Ortadoğu pazarına yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Mayıs ayının ilk haftasında Dubai'deki Arap Turizm Fuarfna güçlü bir şekilde katılacağız* dedi. Arapların, Bursa'da son zamanlarda konut ve arazi gib: gayrimenkul alımlarıyla inşaat sektörünü de hareketlendirdiğine dikkati çeken Karaloğlu. 

"Şu aralar önemli boyutta satın almalar yapıyorlar. Özellikle son 3 yıldır konut, gayrimenkul ve arazı alımları ciddi dikkat çekiyor. 


Bunu konaklamadan çok yatırım için yapıyorlar. Birtakım konut projeleri geliştiriyorlar. Satın aldıkları arazilere proje yapıp Arap pazarına satmayı planlıyorlar. 

Bir alışveriş merkezi projesi de gündemlerinde" diye konuştu. 


Ticari Hayat


Geri Dön