18 / 04 / 2024

Araplar emanet gayrimenkullerinin peşine düştü!

Araplar emanet gayrimenkullerinin peşine düştü!

Araplar, yeni mütekabiliyet yasası öncesinde Türkiye’den aldıkları gayrimenkullerin tapusunu alamadıkları için Türk dostlarının üzerine tapuyu alıyorlardı. Mütekabiliyet sonrasında Araplar gayrimenkullerini kendi üzerlerine almak için harekete geçti...




Türkiye’de emanet gayrimenkullerini tekrar almakta problem yaşayan Araplar, Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri  Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’ne (ARAPTÜRKGYD ) başvuruyorlar.  Körfez ülkelerinin önemli devlet adamları, bankaların ve zenginlerinin Türkiye’de Avukatlığını yapan Avukat Abdullah Demirhan, ARAPTÜRKGYD’yi ziyaret ederek konu hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 25 yıldır Körfez Sermayesinin Türkiye’ye yatırım yapmasına öncü olan Abdullah Demirhan,  ARAPTÜRKGYD’ye başvuru yapan Arapların davalarını memnuniyetle üstelenebileceklerini söyledi. 


Abdullah Demirhan ziyaret sırasındaki açıklamalarında ”Körfez ülkelerinde yaklaşık 2 trilyon doları bulan fonların zaman içerisinde Türkiye’ye yönelişi hızlanacaktır.  Körfez sermayesinin Türkiye Gayrimenkul sektörüne özel bir ilgisi var ancak büyük ortaklıkların gerçekleşmesi için Türk şirketlerinin sermaye yapısının şeffaflaşması ve kurumsallığın bir anca önce tamamlanması gerekir.” dedi.


 Kuveyt’in Türkiye Büyükelçiliği’nin avukatlığını da yapan Demirhan,  Kuveyt ile olan ilişkilerini Kuveyt’in Irak tarafından işgali sırasında, Türkiye’de mahsur ve parasız kalan Kuveytlilere, babasının o dönemde yardımcı olması ile başladığını ve Emirlik düzeyine çıktığını söyledi. Abdullah Demirhan ve ailesinin 25 yıldan fazla bir süredir Kuveytlilerle olan dostluk ilişkisi bugün ticarete dönüşmüş durumda. Abdullah Demirhan, geçen hafta Kuveytli gazetecileri İstanbul’a davet ederek İstanbul gayrimenkul sektörünü anlattığını ve yakında Kuveyt gazetelerinde İstanbul’u tanıtan yazıların çıkacağını da bildirdi. 


Kuveyt dışında Dubai’de de ofisi bulunan Abdullah Demirhan, ARAPTÜRKGYD, Arapların Türkiye’den gayrimenkul almasında, bürokrasi ile olan ilişkilerinde önemli rol üstlenecek bir dernektir dedi. ARAPTÜRKGYD çalışmaları hakkında bilgi alan Demirhan, dernek başkanı Abdullah Çiftçi’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



Geri Dön