26 / 04 / 2024

Arazi alırken dikkat edilmesi gereken 7 unsur!

Arazi alırken dikkat edilmesi gereken 7 unsur!

Büyükşehirlerin yoğunluğunda bunalan bir çok insan da böyle bir hayal ile günlerini geçiriyor. Kentten uzaklaştıkça, arazi daha ucuza geliyor. Bu nedenle alım gücü sınırlı olanlar da kent dışında arazi arıyor, alıyor.




 

Temiz hava ve daha fazla geniş alan adım atmadan, arazi alıp ev için kaz- alanların arazinize uzaklığını tespit isteyenler, bahçedeki ağacm gölgesinde dinlenmeyi arzulayanlar, çevreye duyarlı daha sade bir hayatı tercih edenler arazi satın alıp ev inşa ediyor. Büyükşehirlerin yoğunluğunda bunalan bir çok insan da böyle bir hayal ile günlerini geçiriyor. Kentten uzaklaştıkça, arazi daha ucuza geliyor. Bu nedenle alım gücü sınırlı olanlar da kent dışında arazi arıyor, alıyor. 


Arazi alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar ise şöyle: 


1- Hayalinizi kurduğunuz yaşam için mayı vurmadan önce ügi duyduğunuz bölgede bir ev kiralayın. 


2- Çevreyi, üeride komşunuz olabüecek insanları, yaşam şartlarım, altyapı olanaklarım tanıyın. Kasabadaki, semtteki, üçedeki esnafla görüşün, okulları sorgulayın ve sosyal imkanları görün. 


3- Bölgeledeki imar şartlarım öğrenmek için yerel yetkililere başvurun ve arazi satın almadan önce istediğiniz ev tipini inşa edip edemeyeceğinizi bilin. 


4- Yaşam kalitenizi olumsuz etküeyecek, çiftlik, barınak, sanayi tesisi vb. 

edin. 


5- Deprem, heyelan, seller, göçük vb. riskleri gözeterek arazi seçimi yapın, eğer tanm üe uğraşacaksanız toprağı analiz ettirin. 


6- Araziye komşu bir parsel üzerinden araba üe ulaşım sağlanıyorsa, bir irtifak hakkı edindiğinizden ve kaydettiğinizden emin olmanız gerekir. 


7-Arazinizde su, doğalgaz, elektrik ve telefon hizmetlerini nasü alacağınızı, yaşamsal ihtiyaçlarınızı nasü ve hangi maliyetlerle karşüayacağımzı öğrenin.


Sözcü Ek 


Geri Dön