25 / 04 / 2024

Arazi satışında tapu harcı 2015!

Arazi satışında tapu harcı 2015!

Gayrimenkul tapusunun devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, arazi satışı nasıl olur? Arazi satışında tapu harcı 2015 ne kadar ödenir?



Arazi satışında tapu harcı 2015!

Gayrimenkul tapusunun devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için alıcı ve satıcının bazı belgeler ile birlikte tapuya müracaat etmesi, öncesinde ise randevu alması gerekiyor.


Arazi satışı için alıcı ve satıcıdan istenen belgeler şu şekilde sıralanıyor. Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa emlakçı adına vekaletname de veriliyor.


Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)


Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası


Arazi satışında tapu harcı 2015

Tapu harç oranı tüm taşınmaz mal türleri için aynı oranda hesaplanıyor. Tapu harcı satış bedeli üzerinden binde 20 oranı ile hesapanarak tespit ediliyor. Buna göre arazi satışında ne kadar harç ödeneceğini de taşınmazın satış bedeli belirliyor. 


Örneğin satış değeri 50 bin TL olan bir arazi için ödenmesi gereken harç bin TL olarak hesaplanıyor. Alıcı ve satıcı toplamda 2 bin TL tapu harcı ödüyor.



Tapu harcı cezası affı var mı?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön