25 / 04 / 2024

Arazi toplulaştırmada hedef 8,5 milyon hektar!

Arazi toplulaştırmada hedef 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Arazi toplulaştırmada 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık. Nihai hedefimiz zaten 8,5 milyon hektar alan" dedi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kilis'teki temasları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen "Tarım Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, basına kapalı toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Pakdemirli, kentle ilgili sorun ve taleplerin görüşüldüğü toplantının verimli geçtiğini açıkladı.

 

- "Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti"

Arazi toplulaştırmasıyla ilgili de konuşan Pakdemirli, bu konuda da çok ciddi neticeler elde ettiklerini söyledi.

"Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti. Şimdi 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık. Nihai hedefimiz zaten 8,5 milyon hektar alan yani 300 bin hektar alanı ihale yaptığımız zaman 'Türkiye'deki toplulaştırmaları bitirdik.' diyebileceğiz." diye konuşan Pakdemirli, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ama zaman zaman yanlış uygulamalar da olabiliyor. Bunlarla ilgili gereği neyse ikinci toplulaştırma, düzeltme toplulaştırması, bunların da hepsinin bir şekilde yapılması gerekiyor. Zaman zaman arazideki gayretlerin yeterince sarf edilmemesinden kaynaklanan bazı memnuniyetsizlikler ortaya çıkabiliyor ama toplulaştırmada ana hedef verimlilik ve parsellerimizin birleştirilmesidir. Bu anlamda da toplulaştırmayı önemsediğimizi ve bundan sonra da buna devam edeceğimizi söylemek istiyorum."

Bakanlığa bağlı kurumlarca kentte çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini söyleyen Pakdemirli, sulama göletleri, barajlar ve isale hatlarının inşa edildiğini de anlattı.

 

 

Arazi toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili 8 soru TBMM'de!


Geri Dön